Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τον 15Αύγουστο

Ελλάδα 16:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τον 15Αύγουστο

ΝΕΑ

Πότε απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών τον 15Αύγουστο

ΝΕΑ

Η Τροχαία ανακοίνωσε τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των φορτηγών κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Advertisement
Advertisement

H Ελληνική Αστυνομία έθεσε σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των φορτηγών κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα απαγορεύσεις για την κυκλοφορία φορτηγών ξεκίνησαν από την Κυριακή 9 Αυγούστου αλλά για το διάστημα του Δεκαπεντάγουστου ισχύουν οι ακόλουθες:

Advertisement
Advertisement

– Την Δευτέρα 12 Αυγούστου και την Τρίτη 13 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 21:00 και

– Την Τετάρτη 14 Αυγούστου από ώρα 16:00 έως 23:00.

Για την επιστροφή, στο ρεύμα εισόδου των μεγάλων πόλεων τα φορτηγά δεν θα κυκλοφορούν την Πέμπτη, 15 Αυγούστου, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Advertisement

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά μέτρα της Τροχαίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας περιλαμβάνουν αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, καθώς και:

• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

• Εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης.

• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

Advertisement

• Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

• Παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.

• Ενημέρωση των πολιτών, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Η Τροχαία υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.