Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η σπάνια Ferrari F60;

Ελλάδα 3:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η σπάνια Ferrari F60;

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η σπάνια Ferrari F60;

ΝΕΑ

Ο όρος “fun car” αποτελεί συνώνυμο με τις Ferrari F40 και F50. Oι περισσότεροι γνωρίζουν ότι οι 355 και 430 (εξαιρείται η Scuderia) διέθεταν το τελευταίο F πριν από τον κωδικό τους. Και η σπάνια F60;

Advertisement
Advertisement

Αυτή ακούγεται σαν ένα είδος μυστηριώδους υπερ-αυτοκινήτου που χτίστηκε πριν από τον Enzo και φαίνεται σαν να πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Η θρυλική F60 δεν είναι διάδοχος των F40 και F50, αλλά ένα ξεχωριστό αυτόνομο μοντέλο με τον δικό του σπάνιο τρόπο, σε σχέση με τις άλλες δύο.

Δημιουργήθηκε το 2014 προκειμένου να εορταστεί η επέτειος των 60 ετών της Ferrari στη Βόρεια Αμερική και το αυτοκίνητο που απεικονίζεται εδώ (πριν από την πώλησή του σε δημοπρασία της RM Sotheby’s τον Αύγουστο) αποτελεί ένα από τα μόνα 10 που κατασκευάστηκαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα από αυτά στον κόσμο από ότι 250 GTO.

Advertisement
Advertisement

Το πλαίσιο της F60 και ο κινητήρας V12 6,3 λίτρων 730 ίππων προέρχονται από τη σύγχρονη F12 Berlinetta, αλλά ο σχεδιασμός είναι εντελώς διαφορετικός και εμπνέεται περισσότερο από την 275 GTB / 4 NART Spider, η οποία κατασκευάστηκε σε μικρό αριθμό αντιτύπων τη δεκαετία του 1960, αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Βαμμένη σε Blu Nart χρώμα, υιοθετεί διακριτικό ρετρό στιλ που περιλαμβάνει όμως μια σύγχρονη ερμηνεία της κλασικής μάσκας των Ferrari της δεκαετίας του 1960, ένα εντυπωσιακό πίσω σπόιλερ καθώς και ενσωματωμένα προστατευτικά επιβατών πίσω από τα καθίσματα.

Advertisement

Η προστασία από τις καιρικές συνθήκες προέρχεται από μια μαλακή οροφή αποτελούμενη από απλό ύφασμα, ή προαιρετικά, από μια σκληρή κατασκευασμένη από ανθρακονήματα.

Διάφορα σήματα εξωτερικά, διευκρινίζουν στον θεατή πως πρόκειται για τη σπάνια Ferrari F60, παράλληλα, δεν λείπουν βέβαια τόσο η ιταλική σημαία όσο και η αναφορά της επετείου των «60 ετών».

Advertisement

Η διχρωμία συνεχίζεται στην καμπίνα, η οποία ταιριάζει ασυνήθιστα το μαύρο με το κόκκινο σε καθίσματα και τιμόνι. Και, φυσικά, υπάρχει μια αριθμημένη ταμπέλα, η οποία σας λέει ότι αυτό το αυτοκίνητο είναι ένα από τα 10 που φτιάχτηκαν ποτέ.

Κάθε F60 κοστίζει στον ιδιοκτήτη της 2,5 εκατομμύρια δολάρια όταν είναι καινούργια, δεδομένης όμως της σπανιότητας και της λατρείας που κυριαρχεί απανταχού για τις “ειδικές” Ferrari, δεν θα εκπλαγούμε αν πουληθεί στην προσεχή δημοπρασία σε παρόμοιο ή ακόμη υψηλότερο ποσό…

Advertisement

Τώρα, εάν σκοπεύετε να την κάνετε δική σας, συνηθίστε το γεγονός να συναντάτε πολλούς περίεργους και εκδηλωτικούς θαυμαστές κλασικών αυτοκινήτων στο δρόμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία Ferrari F60America για 2,5 εκ. δολάρια
Το ρεκόρ της Ferrari SF90 Stradale από τη θέση του οδηγού (video)
Μπορεί η Lamborghini Aventador SV να κερδίσει τις Ferrari 488 Pista και Porsche 911 Turbo; (video)