Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει η restomod Mercedes 190E 2.5-16 Evo II;

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα κοστίζει η restomod Mercedes 190E 2.5-16 Evo II;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει η restomod Mercedes 190E 2.5-16 Evo II;

ΝΕΑ

Ο βελτιωτικό οίκος HWA ανακοίνωσε την τιμή της εμβληματικής Mercedes 190E 2.5-16 EvoII.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου έναν μήνα ο βελτιωτικός οίκος HWA από τη Γερμανία ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της restomod Mercedes 190E 2.5-16 EvoII. Το θρυλικό αυτοκίνητο γεννήθηκε τη δεκαετία του 1990 από τις πίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού και η Mercedes αποφάσισε να κατασκευάσει μόλις 500 μοντέλα για χρήση δρόμου, βασισμένα στο αγωνιστικό μοντέλο.

Η HWA λοιπόν ξεκινάει να μας δείχνει όλο και περισσότερες λεπτομέρειες του νέου αυτοκινήτου. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι η εταιρεία αποφάσισε να τιμήσει την κληρονομιά του μοντέλου με αποτέλεσμα η βασική του δομή να είναι ίδια με εκείνη του αυθεντικού μοντέλου. Από τις πρώτες εικόνες η 190E δείχνει ίδια με την αγωνιστική έκδοση έχοντας μικρές διαφορές στη μάσκα και το πίσω μέρος.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος η μάσκα είναι βαμμένη μαύρη δείχνοντας πιο αγριεμένη, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι επίσης με μαύρο εσωτερικό. Τα φουσκωμένα φτερά στο πλάι δίνουν έναν δυναμισμό στο μοντέλο, ενώ η χαρακτηριστική αεροτομή στο πίσω μέρος φροντίζει να μεγιστοποιήσει την αυθεντικότητα του μοντέλου.

Εκείνου που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι τι σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα χρησιμοποιήσει η HWA. Το αυθεντικό μοντέλο ήταν εξοπλισμένο με έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων της Cosworth ο οποίος είχε απόδοση 232 ίππους. Δεν αποκλείεται η HWA να συνεργαστεί ξανά με την Cosworth για να χρησιμοποιήσει έναν νέο κινητήρα στο αυτοκίνητο. Η Mercedes 190E 2.5-16 EvoII της HWA αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες και η τιμή της ορίστηκε στα 714.000 ευρώ!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes ετοιμάζει την επόμενη EQC
H νέα Mercedes CLA διαθέσιμη και στην Ελλάδα (+τιμές)
Αυτή είναι η «κολασμένη» Mercedes-AMG με τους 843 ίππους!

Advertisement