Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει η επερχόμενη Porsche 911 Speedster;

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο θα κοστίζει η επερχόμενη Porsche 911 Speedster;

ΝΕΑ

Πόσο θα κοστίζει η επερχόμενη Porsche 911 Speedster;

ΝΕΑ

Η Porsche εντυπωσίασε πριν από λίγους μήνες ολόκληρο τον κόσμο με το ντεμπούτο της εξαιρετικά ελκυστικής 911 Speedster στο Auto Show του 2019 στη Νέα Υόρκη.

Advertisement
Advertisement

 

Οι λίστες παραγγελιών είναι ανοιχτές στην Ευρώπη και η παραγωγή βρίσκεται σε εξέλιξη, παρόλο που δεν γνωρίζουμε ακόμη την τιμολόγηση στις ΗΠΑ, οι πιστοί θα πληρώσουν 269.274 ευρώ για να ξεκινήσουν με το δεξί. Αυτό μεταφράζεται σε πάνω από 301.000 αμερικανικά δολάρια, αλλά είναι πιθανό η Porsche να έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για τα αυτοκίνητα που θα φτάσουν στις πολιτείες της.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά στην πανέμορφη Speedster σίγουρα δεν είναι μόνο ένα όμορφο πρόσωπο – κάτω από το δέρμα αναγνωρίζεις τα οστά από τη σημερινή 911 GT3 περιλαμβάνοντας τον 4λιτρο επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα 502 ίππων με καλύτερη απόκριση γκαζιού. Στροφάρει παρακαλώ μέχρι τις 9000 rpm και ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αλλάζετε ταχύτητες είναι το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το σασί της Speedster δεν προέρχεται αυτούσιο από την 911 GT3. Οι μηχανικοί της Porsche επιλέγουν ισχυρότερες βάσεις κινητήρα στο πίσω τμήμα, ενώ ζυγίζει λιγότερο από αυτή λόγω εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων, παρά το ανοιχτό αμάξωμα. Το χειροκίνητο κιβώτιο ζυγίζει λιγότερο από το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Ως εκ τούτου, η Porsche λέει ότι η νέα Speedster μπορεί να φτάσει στα πρώτα 100 km/h σε 3,9 sec.

Μόνο 1.948 Speedster σχεδιάζεται να μπουν στην παραγωγή, αποτίοντας φόρο τιμής στη 356 Roadster της εταιρείας το 1948. Αν οι εύποροι αγοραστές είναι τόσο ευχαριστημένοι, η Porsche θα πουλήσει επίσης πακέτο ένα ρολόι περιορισμένης έκδοσης αποκλειστικά σε αυτούς έναντι 9.950 ευρώ.

Advertisement