Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η σπάνια Mercedes-AMG CLK GTR;

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται η σπάνια Mercedes-AMG CLK GTR;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η σπάνια Mercedes-AMG CLK GTR;

ΝΕΑ

Η RM Sotheby’s έχει αποκαλύψει τις τελικές προσθήκες της στην πολύ ενδιαφέρουσα δημοπρασία Monterey, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά σπάνιο τετράτροχο, την εκπληκτική Mercedes-AMG CLK GTR – έναν θρύλο στα αγωνιστικά δρώμενα της κατηγορίας GT1 στη χρυσή δεκαετία του 1990.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αυτή ήταν μια σεβαστή εποχή στο μηχανοκίνητο άθλημα. Αρχικά προοριζόταν ως ένα εξελιγμένο αυτοκίνητο για το δρόμο και πλούσιους κυρίους, ωστόσο, το πρωτάθλημα FIA GT1 υιοθέτησε σημαντικούς κατασκευαστές όπως η McLaren, η Mercedes και η Porsche, κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι εργοστασιακοί οδηγοί. Οι κατασκευαστές θα μπορούσαν να εισέλθουν σε οποιοδήποτε «οδικό όχημα» εφόσον είχαν κατασκευαστεί τουλάχιστον 25 κομμάτια για σκοπούς έγκρισης. Η CLK GTR συνεπώς σχεδιάστηκε ως αγωνιστικό και στη συνέχεια προσαρμόστηκε για το δρόμο. Το αυτοκίνητο κυριάρχησε στο πρωτάθλημα FIA GT1 του 1997 κερδίζοντας έξι από τους 11 αγώνες. Επίσης, κέρδισε τους δύο πρώτους γύρους της σεζόν του ’98, πριν η Mercedes στραφεί στη CLK LM.

Η CLK GTR που προσφέρεται για δημοπρασία είναι το ένατο των μόλις 25 μονάδων που κατασκευάστηκαν, συνδυάζοντας μια απαράμιλλη σειρά 150 αυτοκινήτων σε αυτό που η RM Sotheby’s αποκαλεί ως την πιο ιστορική της σειρά. Έχοντας καλύψει λιγότερο από 1500 χιλιόμετρα κάτω από τρεις ιδιοκτήτες, έχει διατηρηθεί επιμελώς και προσφέρεται σε άριστη κατάσταση. Ο κινητήρας της κάνει το 0-160 km/h σε μόλις έξι sec. Η τιμή της αναμένεται να φθάσει τα 5.250.000 δολάρια παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement

Η Shelby Myers, ειδικός αυτοκινήτων της RM Sotheby’s, πιστεύει ότι θα είναι μια καλή επένδυση: «Η CLK GTR αντιπροσωπεύει αναμφισβήτητα το πιο υποτιμημένο supercar της σύγχρονης εποχής. Πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα οχήματα υψηλών επιδόσεων που πέρασαν ποτέ στην παραγωγή, σχεδόν το ένα τέταρτο της τιμής μιας McLaren F1 – εκ των οποίων υπάρχουν περισσότερες από 60 – είναι θέμα χρόνου πριν το μοντέλο απογειώσει κι άλλο την αξία του.

Mercedes-AMG-CLK-GTR-tsiro-530

Η RM Sotheby’s έχει επίσης προσθέσει στο Monterey μια Mercedes-AMG GT3 Laureus του 2017. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Laureus Sport for Good, το οποίο στοχεύει στη δύναμη του αθλητισμού για την υποστήριξη παιδιών με προβλήματα υγείας σε όλο τον κόσμο ενώ σημειώστε πως δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες με υποστήριξη από πολυάριθμους αθλητές. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 24-25 Αυγούστου στο πρόσφατα ανακαινισμένο συνεδριακό κέντρο Monterey της Καλιφόρνιας. Θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Pebble Beach Concours d’Elegance.