Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται ένα σούπερ σπάνιο διπλοκάμπινο Peugeot 505;

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο πωλείται ένα σούπερ σπάνιο διπλοκάμπινο Peugeot 505;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται ένα σούπερ σπάνιο διπλοκάμπινο Peugeot 505;

ΝΕΑ

Μία γαλλική εταιρία είχε μεγάλα σχέδια για την μετατροπή του Peugeot 505 σε ένα πολυτελές pick-up όμως τα σχέδια δεν προχώρησαν περισσότερο από το στάδιο του πρωτότυπου που τώρα βγαίνει στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

Η μόδα -ή η ανάγκη- για pick-up με επιβατικές ανέσεις και πολυτέλεια δεν είναι κάτι καινούργιο. Πριν ακόμα κυριαρχήσουν τα SUV υπήρχε αυτό το προφανές κενό στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο πολλές φορές προσπάθησαν να το καλύψουν με την μετατροπή ενός επιβατι  πήρε ένα 505 και το προσέθεσε στο πίσω μέρος μία καρότσα, κάνοντας και τις απαραίτητες μετατροπές στο υπόλοιπο αμάξωμα. κού σε “αγροτικό”.

Κάτι τέτοιο έγινε και με το Peugeot 505 που βλέπουμε στις φωτογραφίες μας. Πρόκειται για δημιούργημα μίας γαλλικής εταιρίας ονόματι Gruau η οποία πήρε ένα 505 και το προσέθεσε στο πίσω μέρος μία καρότσα, κάνοντας και τις απαραίτητες μετατροπές στο υπόλοιπο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία είχε κατασκευάσει έξι πρωτότυπα στοχεύοντας στο να πάρει άδεια ώστε να ξεκινήσει την παραγωγή ενός επαγγελματικού. Όμως τελικά η εταιρία Gruau δεν πήρε το ΟΚ και της ξέμειναν τα πρωτότυπα.

Όντας μία από τις πρώτες προσπάθειες που έγιναν στο να συνδυαστούν οι ανέσεις και η πολυτέλεια ενός κλασικού σεντάν με ένα επαγγελματικό, το συγκεκριμένο όχημα αναπαλαιώθηκε πρόσφατα και βγαίνει σε δημοπρασία.

Στην αρχική του μορφή ήταν ένα station wagon το οποίο βγήκε από την γραμμή παραγωγής στις 21 Φεβρουαρίου του 1985, ενώ για να φθάσει στην σημερινή άψογη μορφή του έχει περάσει από ένα εκτεταμένο και πολύ προσεκτικό restoration.

Advertisement

Kάτω από το καπό βρίσκεται ένας diesel κινητήρας των 2,5 λίτρων με άγνωστη ιπποδύναμη (έβγαινε σε τρεις εκδόσεις, με 75 έως 110 άλογα, στην τελευταία περίπτωση με turbo). H μετάδοση της κίνησης γινόταν στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων.

Advertisement

Το σπάνιο αυτό πρωτότυπο, προφανώς για ειδικούς συλλέκτες με εμμονή στα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας βγαίνει σε δημοπρασία, και αναμένεται να φθάσει έως και τα 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Peugeot 308 σηματοδοτεί 130 χρόνια αυτοκινητιστικής αριστείας
Peugeot: Ηλεκτρική επέλαση και στα ελαφρά επαγγελματικά
Peugeot 3008 Hybrid: Όσα το κάνουν ξεχωριστό

 

Advertisement