Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο μοντέρνο θα είναι το νέο Micra;

Ελλάδα 21:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο μοντέρνο θα είναι το νέο Micra;

ΝΕΑ

Πόσο μοντέρνο θα είναι το νέο Micra;

ΝΕΑ

Τα επόμενα χρόνια η Nissan θα «χτίσει» σταδιακά μία πλήρη γκάμα, καθώς πέρα από τα δημοφιλή της crossover και SUV δίνει βαρύτητα και σε συμβατικά μοντέλα. Αυτό αποδεικνύεται με το Pulsar και θα συνεχιστεί με τη νέα γενιά του Micra. Το ιαπωνικό σουπερμίνι αναμένεται να είναι έτοιμο το 2016 και θα κόψει κάθε δεσμό με το σημερινό αυτοκίνητο. Οι σχεδιαστές του θα εμπνευστούν από το πρωτότυπο Sway, όπως πιστεύει μάλλον και ο γραφίστας Theophilus Chin.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Όπως συνέβη με τα Qashqai και Kadjar, που μοιράζονται πλατφόρμα και μηχανικά μέρη, έτσι και τα επόμενα Micra-Clio θα έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Το νέο Micra θα… ανέβει επίπεδο, αποτελώντας όχι μία οικονομική πρόταση στο B segment, αλλά ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο σουπερμίνι. Ικανό να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και μίας ολογομελούς οικογένειας. Όπως δηλαδή συμβαίνει με το μοντέλο της Renault.

Έμφαση θα δοθεί στην ποιότητα κύλισης, την ηχομόνωση, τους χώρους, την εικόνα του εσωτερικού και τους οικονομικούς κινητήρες. Πέρα από το γνωστό 1.5 diesel, θα είναι διαθέσιμο και με τον 1.2 turbo, μέγιστης ισχύος κοντά στα 120 PS. Αργότερα και ανάλογα με την απήχηση που θα έχει το νέο Micra από το κοινό, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και έκδοση Nismo, με 1.600 cc και απόδοση άνω των 200 PS.