Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Φύλλο και φτερό» είχαν κάνει τα Smart σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη!

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φύλλο και φτερό» είχαν κάνει τα Smart σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη!

ΝΕΑ

«Φύλλο και φτερό» είχαν κάνει τα Smart σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη!

ΝΕΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές εξαρτημάτων τη συγκεκριμένη μάρκα αυτοκινήτων σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Advertisement
Advertisement

Τιμόνια με αερόσακους, φανάρια, στροφόμετρα, ταχύμετρα, διακόπτες, ηλεκτρικά παράθυρα, καθίσματα μέχρι και φτερά και προφυλακτήρες είχαν αφαιρέσει μέλη εγκληματικής οργάνωσης τα οποία και πωλούσαν είτε σε συνεργεία αυτοκινήτων είτε μέσω αγγελιών στο Διαδίκτυο σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι δράστες είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 17 περιπτώσεις κλοπών από αυτοκίνητα μάρκας Smart σε περιοχές των Νοτίων Προαστίων δύο άτομα μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Advertisement
Advertisement

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, και οι δύο δράστες συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, κατά την προσπάθεια ακινητοποίησής τους, προσπάθησαν να διαφύγουν, ο 22χρονος τρέχοντας και ο 20χρονος προβαίνοντας σε επικίνδυνους ελιγμούς με το «επιχειρησιακό» αυτοκίνητο που οδηγούσε σε οπισθοπορεία.

Ειδικότερα και όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, με βασικά μέλη τον 20χρονο και τον 22χρονο, με διαρκή δράση, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεσή τους και διαπράττοντας ως επί το πλείστον, κλοπές εξαρτημάτων από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μάρκας Smart, στις περιοχές Γλυφάδας και Ηλιούπολης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Advertisement

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν με το «επιχειρησιακό» τους αυτοκίνητο, στις ανωτέρω περιοχές των Νοτίων Προαστίων, αναζητώντας σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μάρκας Smart. Μόλις τα εντόπιζαν, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, προέβαιναν στη διάρρηξή τους, αποκτώντας πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Advertisement

Ακολούθως, αποσυναρμολογούσαν και αφαιρούσαν από το εσωτερικό των οχημάτων, εξαρτήματαόργανα, όπως τιμόνια, στροφόμετρα και ρολόγια, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις εξωτερικά μέρη (προφυλακτήρες και φτερά).

Σε διενεργηθείσες έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και στο «επιχειρησιακό» όχημά τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τιμόνια και εξαρτήματα αυτοκινήτων (στροφόμετρα, ρολόγια και πλαστικά μέρη), διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και κόφτης) καθώς και συσκευασία, περιέχουσα κατεργασμένη κάνναβη σε μορφή σοκολάτας, μεικτού βάρους 4,8 γραμμαρίων και συσκευασία που περιείχε 4,6 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν επίσης το «επιχειρησιακό» όχημα της σπείρας, καθώς και έτερο αυτοκίνητο, το νόμιμο κατοχής του οποίου ερευbνάται.

Advertisement

Από την μέχρι σήμερα έρευνα εξιχνιάστηκαν 17 περιπτώσεις κλοπών από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ληστεία σε συνεργείο αυτοκινήτων, ληστρική κλοπή και κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν, κατά περίπτωση, για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια, υπεξαίρεση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους καθώς και την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Είχαν ρημάξει τα Smart στα νότια Προάστια!
Γιατί αυξήθηκαν ραγδαία οι κλοπές σε τιμόνια και φώτα Xenon
Χαμός με τις κλοπές αυτοκινήτων στην Ελλάδα – Ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες;