Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κορεάτες τα βάζουν με τους Γερμανούς…

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κορεάτες τα βάζουν με τους Γερμανούς…

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες τα βάζουν με τους Γερμανούς…

ΝΕΑ

Αν μη τι άλλο, θέλει ιδιαίτερο θάρρος αλλά και περίσσιο θράσος για να θέλεις να μπεις στο μάτι των μεγάλων της αυτοκίνησης, κυρίως στην πολυτελή κατηγορία. Παράλληλα όμως χρειάζεται και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη για το προϊόν σου και η Hyundai δείχνει να το έχει για την Genesis.  

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρόκειται για μία θυγατρική της Hyundai, αποτελώντας μία premium μάρκα στα πρότυπα των Infiniti-Nissan και LexusToyota. Δημιουργήθηκε προκειμένου οι Κορεάτες να προσεγγίσουν τις πολυτελείς κατηγορίες, καταρχάς στις αγορές των ΗΠΑ, Κίνας, Μέσης Ανατολής και δευτερευόντως στην ευρωπαϊκή.Το G90 είναι ένα μεγάλο sedan – μήκους 5,2 m – που κυκλοφορεί σε πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώθηκαν μάλιστα οι τιμές πώλησής του, με τους δύο διαθέσιμους βενζινοκινητήρες. Τον 3.3 V6 T-GDI 370 ίππων (με διπλό turbo) και τον 5λιτρος V8 GDI με 425 PS, που προσφέρει επιτάχυνση 0-100 σε 5,7 sec. Και οι δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

Οι τιμές αρχίζουν από τα 68.100 δολάρια, για το G90 με τον 3.3 V6 και κίνηση στους πίσω τροχούς. Η κορυφαία έκδοση 5.0 Ultimate και με τετρακίνηση φθάνει τα 72.200 δολάρια. Πόσο φθηνότερο είναι όμως από τα αυτοκίνητα κύρους τα οποία θέλει να αμφισβητήσει; Η Mercedes-Benz S-Class με τον 4.7 V8 biturbo κοστίζει στις ΗΠΑ από 96.600 δολάρια. H 7άρα BMW ξεκινά από 81.500 δολάρια για την 740i με 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα 3.000 cc. Ίδια είναι η τιμή (81.500 δολάρια) και για τη λιμουζίνα της Audi, το Α8 L με τον 3.0 TFSI.

Είναι άραγε η διαφορά των 13.400 δολαρίων από τα μοντέλα των Audi-BMW ικανή να πείσει τους Αμερικάνους να… απαρνηθούν το γερμανικό κατεστημένο στην κατηγορία και να επιλέξουν το Genesis G90; Οι επόμενοι μήνες θα δείξουν αν το στοίχημα της Hyundai πετύχει.