Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μετά τη μείωση, αυξάνει τιμές η Tesla

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μετά τη μείωση, αυξάνει τιμές η Tesla

ΝΕΑ

Μετά τη μείωση, αυξάνει τιμές η Tesla

ΝΕΑ

Η αμερικανική εταιρεία αναδιπλώνεται και στην πράξη, από την αρχική επιθετική πολιτική της μείωσης τιμών.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla αυξάνει την τιμή για το ηλεκτρικό SUV της Model Y, σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου και σε όλες τις υπόλοιπες μέχρι την 1η Απριλίου, κατά περίπου 2.000 ευρώ.

Η Tesla ανακοίνωσε την αύξηση σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, που ως γνωστός ανήκει και αυτή στον Ίλον Μασκ. Μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή (15/3) ότι θα αυξήσει τις τιμές για όλα τα αυτοκίνητα Model Y στις ΗΠΑ κατά 1.000 δολάρια την 1η Απριλίου.

Η Tesla αύξησε τις τιμές των πισωκίνητων εκδόσεων του Model Y κατά 1.000 δολάρια σε 43.990 και 48.990 δολάρια, αντίστοιχα, από την 1η Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό είναι το ουσιαστικό δίλημμα της κατασκευής: τα εργοστάσια χρειάζονται συνεχή παραγωγή για αποτελεσματικότητα, αλλά η ζήτηση των καταναλωτών είναι εποχιακή», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, τον Φεβρουάριο, απαντώντας σε μια ανάρτηση στο X.

Τα περιθώρια κέρδους της Tesla έχουν πληγεί από έναν πόλεμο τιμών με τους ανταγωνιστές, που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο. Τον Ιανουάριο, η Tesla προειδοποίησε για «ιδιαίτερα χαμηλότερη» αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή του EV επόμενηςγενιάς της , το οποίο έχει την κωδική ονομασία «Redwood».