Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο γρήγορο είναι το Ford F-150 της αμερικάνικης αστυνομίας;

Ελλάδα 13:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο γρήγορο είναι το Ford F-150 της αμερικάνικης αστυνομίας;

ΝΕΑ

Πόσο γρήγορο είναι το Ford F-150 της αμερικάνικης αστυνομίας;

ΝΕΑ

Το περασμένο Μάρτιο η Ford αποκάλυψε το F-150 Police Responder, το μόνο pick-up που έχει εγκριθεί για χρήση ως περιπολικό καταδίωξης στις ΗΠΑ και σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα μερικά στοιχεία των δυναμικών του επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρο πως το Ford F-150 που επέλεξε η αμερικάνικη αστυνομία για να εξοπλίσει υπηρεσίες που έχουν ανάγκη από οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες είναι ένα αυτοκίνητο με παραπάνω από ικανή δύναμη ώστε να έχει τις κατάλληλες επιδόσεις.

Ο 3.5 Ecoboost υπετροφοδοτούμενος κινητήρας του F-150 αποδίδει 400 PS και 677 Nm ροπής όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει γνωστά δεδομένα σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου. Την απάντηση έδωσαν αναφορές από την πολιτειακή αστυνομία του Μίτσιγκαν και του Λος Άντζελες που έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα από επίσημες δοκιμασίες στις οποίες επέβαλαν το F-150. Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση στα 96 km/h (το 0-60 mph) σε 5,4’’ ήτοι 1,2’’ ταχύτερα σε σχέση με το προηγούμενο F-150, ενώ το 0-400 m. ολοκληρώνεται ένα δευτερόλεπτο ταχύτερα σε σχέση με πριν, σταματώντας το χρονόμετρο στα 14.4’’.

police ford f-150 responder

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την αναφορά το νέο μοντέλο κερδίζει σε ταχύτητα χάρη στην μεγαλύτερη ισχύ αλλά και στις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στη μετάδοση και την ανάρτηση. Μάλιστα σε μια δοκιμασία 32 γύρων μιας ειδικά διαμορφωμένης διαδρομής το νέο F-150 ήταν 5,8’’ ταχύτερο από το προηγούμενο. Τα νέα περιπολικά F-150 αναμένεται να είναι έτοιμα για υπηρεσία στους δρόμους μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

police ford f-150 responder

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ford «Lifesavers»: Σώζοντας ζωές στο νερό (+video)
Ford Puma ST Gold Edition: Σχεδιασμένο από τους φίλους της Ford (+video)
Το νέο Ford Maverick θα έχει και ηλεκτρική έκδοση