Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα H2 Speed θα κατασκευάσει η Pininfarina;

Ελλάδα 19:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα H2 Speed θα κατασκευάσει η Pininfarina;

ΝΕΑ

Πόσα H2 Speed θα κατασκευάσει η Pininfarina;

ΝΕΑ

Ένα από τα πρωτότυπα μοντέλα που προκάλεσαν αίσθηση τον περασμένο Μάρτιο στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ήταν αναμφίβολα το H2 Speed Concept της Pininfarina.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanAuto)

Μερικούς μήνες μετά, σε ένα άλλο σημαντικό ραντεβού της αυτοκίνησης, το Concours d’ Elegance του Pebble Beach, προέκυψαν και πληροφορίες σχετικά με το μέλλον του! Ο επικεφαλής του ιταλικού οίκου, Silvio Pietro, μίλησε στο Autonews και αποκάλυψε πως το φουτουριστικό μοντέλο θα παραχθεί σε 10 μονάδες!

pininfarina-h2-a640

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, τόνισε πως η έκδοση παραγωγής θα είναι σχεδόν όπως είδαμε το H2 Speed Concept στην ελβετική έκθεση ενώ το κόστος απόκτησής του θα είναι γύρω στα 2.5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα αγωνιστικό supercar που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2018 ενώ παραμένει άγνωστο αν μελλοντικά θα πάρει (με τις απαραίτητες τροποποιήσεις) και άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους.

pininfarina-h2-b640

Από πλευράς τεχνολογίας, το H2 έχει ως κινητήρα δύναμη το υδρογόνου, με κυψέλες καυσίμου και δύο ηλεκτροκινητήρες που θα στέλνουν ισχύ 500 ίππων στους πίσω τροχούς. Οι εκπομπές ρύπων φυσικά θα είναι μηδενικές ενώ τα 0-100 στο επαναστατικό αυτό όχημα θα επιτυγχάνονται σε 3.4sec, με την τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 300 km/h! To σασί του H2 Speed είναι προδιαγραφών LMP2.

Advertisement

pininfarina-h2-c640