Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χρήματα επενδύει η Ford για την κατασκευή των off road της;

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα χρήματα επενδύει η Ford για την κατασκευή των off road της;

ΝΕΑ

Πόσα χρήματα επενδύει η Ford για την κατασκευή των off road της;

ΝΕΑ

Η Ford ανακοίνωσε ένα αρκετά μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 1,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ομοιόμορφα μάλιστα κατανεμημένο μεταξύ των εργοστασίων Wayne και Dearborn στο Μίτσιγκαν, πριν την κατασκευή των εκτός δρόμου οχημάτων της.

Advertisement
Advertisement

 

Τα επόμενα τρία χρόνια, το Blue Oval θα επενδύσει 750 εκατομμύρια δολάρια και θα προσθέσει 2.700 νέες θέσεις εργασίας στη μονάδα Wayne για την κατασκευή του Bronco, ενός ολοκαίνουριου μεσαίου μεγέθους Ranger και ενός κέντρου τροποποίησης για την υποστήριξη αυτόνομων οχημάτων. Το κέντρο τροποποίησης της Ford Autonous Vehicle, θα υποδεχτεί μάλιστα το πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2021. Το τμήμα θα συντονιστεί με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις έρευνας της AV στο Dearborn και το Ντιτρόιτ. Εκτός από τα αυτόνομα οχήματα, το κέντρο θα χειρίζεται επίσης τις τροποποιήσεις για τα Bronco και Ranger των πελατών.

Εκτός από το Wayne, η Ford θα διαθέσει 700 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο του Dearborn και θα προσθέσει 300 θέσεις εργασίας προκειμένου να υποστηρίξει την παραγωγή του ολοκαίνουριου υβριδικού Ford F-150, αλλά και της ηλεκτρικής έκδοσης του. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα δημιουργήσει επίσης μια νέα πτέρυγα στο Dearborn, εκεί όπου θα συναρμολογούνται οι κυψέλες των μπαταριών πριν τοποθετηθούν στις “καθαρές” εκδόσεις του F-150. Η Ford αναφέρει ότι αυτές οι επενδύσεις θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε φορτηγά και SUV ενώ παράλληλα θα υποστηρίξουν την επέκταση της εταιρείας στα ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Advertisement
Advertisement

“Στη Ford, επενδύουμε επιθετικά στην οικοδόμηση των φορτηγών και SUV – ενώ παράλληλα επεκτείνουμε την δράση μας σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα”, δήλωσε ο Joe Hinrichs, πρόεδρος της Ford Automotive. «Ως Αμερικανός κατασκευαστής αυτοκινήτων, είμαστε υπερήφανοι για τη δέσμευσή μας να επενδύσουμε εδώ στο Μίτσιγκαν», πρόσθεσε με νόημα. Η νέα γενιά του F-150 καθώς και η υβριδική έκδοσή του θα λανσαριστούν επίσημα το 2020, ενώ η ηλεκτρική μορφή του θα ακολουθήσει λίγο αργότερα. Το off-road Bronco αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη του 2020.