Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα αντέχει ένα μικρό ντίζελ αυτοκίνητο;

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χιλιόμετρα αντέχει ένα μικρό ντίζελ αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Πόσα χιλιόμετρα αντέχει ένα μικρό ντίζελ αυτοκίνητο;

ΝΕΑ

Μία Skoda Fabia στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη «έγραψε» περισσότερα από ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

 

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για την αντοχή των αυτοκινήτων της Skoda. Σε όλο τον κόσμο καταγράφονται παραδείγματα αυτοκινήτων, με υψηλή χιλιομετρική απόδοση, όμως ένα Skoda Fabia 1.9 SDI ταξί ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα κινούμενο στο Σαράγιεβο και τις γύρω περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Ιδιοκτήτης του είναι ο Mirsad Cosic, ο οποίος αγόρασε το αυτοκίνητο καινούργιο το 2003. «Όταν αποφάσισα το 2003 να αγοράσω ένα νέο αυτοκίνητο, επέλεξα Skoda Fabia και πήγα σε ένα εκθεσιακό χώρο στο Σεράγεβο. Το μόνο που είχε σημασία για μένα ήταν εκείνη τη στιγμή να αγοράσω κάτι ποιοτικό και με προσιτές τιμές» δήλωσε ο Cosic και πρόσθεσε: «Μετά από τόσα χρόνια αποδείχθηκε ότι η απόφαση αυτή ήταν σωστή, διότι κάνοντας μόνο την τακτική συντήρηση στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Τούζλα φτάσαμε, στα τέλη του 2018, το ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα στις απαιτητικές συνθήκες οδήγησης στην πόλη. Είναι μοναδικό το συναίσθημα όταν το ταμπλό μετά από πολλά εννιάρια δείχνει μόνο παύλες».

Όλα τα service αφορούσαν μόνο την τακτική συντήρηση του οχήματος στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο στην Τούζλα. Έτσι ο κινητήρας SDI των 1,9 λίτρων παρέμεινε άθικτος. Παρά το 1.000.000 χιλιόμετρα ο Mirsad Cosic δεν σκέφτεται να αντικαταστήσει το αυτοκίνητο.

«Είμαι πολύ δεμένος με αυτό παρά τα διανυθέντα χιλιόμετρα, το αυτοκίνητο εξακολουθεί να με εξυπηρετεί και ανταποκρίνεται σε όλες τις εργασίες. Ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, με διαρκές σταμάτα-ξεκίνα είναι απίστευτο» είπε ο Cosic.

Advertisement

Μετά από το… εκατομμυριοστό χιλιόμετρο, η Skoda έδωσε στον οδηγό ταξί ένα νέο πίνακα οργάνων, τον οποίο εγκατέστησαν στο αυτοκίνητο σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επίσης, ως δώρο έλαβε ένα ρολόι (μάλλον για να βλέπει πόση ώρα περνά στο αυτοκίνητο), ένα κουπόνι για την αγορά ενός νέου μοντέλου Skoda αξίας 2.555 ευρώ, καθώς και προσφορά για δωρεάν τακτική συντήρηση των οχημάτων για 12 μήνες.

Advertisement