Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα Mercedes-Benz A45 AMG;

Ελλάδα 7:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα Mercedes-Benz A45 AMG;

ΝΕΑ

Πόσα άλογα θα έχει η νέα Mercedes-Benz A45 AMG;

ΝΕΑ

Όταν λέμε νέα, εννοούμε την ανανεωμένη facelift που θα εμφανιστεί πιθανότητα προς τα τέλη του έτους και θα αποδίδει έως 380 άλογα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, το φθινόπωρο η A-Class αναμένεται -εκτός απροόπτου- να περάσει από ένα διακριτικό facelift. Ωστόσο, τα σχέδια της Mercedes-Benz για την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση, την A45 AMG, προβλέπει μία μικρή αύξηση της ισχύος. Η οποία θα είναι τουλάχιστον της τάξης των 20 PS. Γιατί τόσα; H απάντηση είναι απλή: διότι το Audi RS3 αποδίδει 367 PS!

Βλέπετε, στο επίπεδο των hot-hatch οι ρυθμοί κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς και το ποιος έχει το ισχυρότερο μοντέλο, έχει την σημαντικότητά του για κάθε εταιρεία. Έτσι, ακόμη και αν η A45 AMG εξοπλίζεται με τετρακύλινδρο των 2,0 lt (το Audi RS3 έχει πεντακύλινδρο των 2,5 lt), με την αύξηση στους πιθανότητα 380 PS, η Mercedes θα επανακτήσει τα σκήπτρα για το ταχύτερο τετρακίνητο hatch παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον υπάρχει και στα προσθιοκίνητα, όπου σύντομα θα μάθουμε την ισχύ του νέου Ford Focus RS που θα κονταροχτυπηθεί με το νέο Honda Civic Type-R. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο, προσθιοκίνητο …κεφάλαιο που θα μας απασχολήσει προσεχώς!