Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει ένα «πεντακοσαράκι»;

Ελλάδα 8:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει ένα «πεντακοσαράκι»;

ΝΕΑ

Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει ένα «πεντακοσαράκι»;

ΝΕΑ

Όσο και αν ακούγεται τραβηγμένο από τα μαλλιά, το Abarth 500 by Pogea Racing που βλέπετε στις φωτογραφίες αποδίδει 332 άλογα από turbo κινητήρα 1.400 cc!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αν υπήρχε ένα απόλυτο pocket-rocket μοντέλο, τότε σοβαρή υποψηφιότητα θα μπορούσε να θέσει το αναβαθμισμένο από την Pogea Racing πεντακοσαράκι της Fiat. Και αυτό διότι το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλαμβάνει την εκτενή χρήση ανθρακονήματος με ταυτόχρονη αφαίρεση των πίσω καθισμάτων για να εξοικονομηθούν 71 kg. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως η ισχύς του κινητήρα 1.400 cc με τις κατάλληλες περιποιήσεις (νέο ιντερκούλερ, νέα αντλία καυσίμου και ψεκασμός, σφυρήλατα πιστόνια, μεγαλύτερη τουρμπίνα, εισαγωγή/εξαγωγή κ.α.) φτάνει τους 332 PS!

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς επιδόσεων, η διαδικασία του 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 5,1 sec με την τελική να φτάνει τα 262 km/h. Το βαρύ tuning περιλαμβάνει αμορτισέρ της KW με τους μπροστινούς τροχούς να φρενάρουν αλουμινένια εξαπίστονα δισκόφρενα με δίσκους 313 mm, ενώ πίσω υπάρχουν δίσκοι από το πακέτο Esseesse. Οι 17άρες ζάντες της OZ Racing φορούν λάστιχα Toyo Proxes T1-R με διάσταση 205/40. Φυσικά, το πακέτο συμπληρώνει ένα φουλ αεροδυναμικό body-kit. Όσο για την τιμή, το πακέτο αναβάθμισης κοστίζει 12.500€, ενώ αν το θέλετε ένα έτοιμο 500 με 332 άλογα θα σας κοστίσει 43.500€.

Advertisement