Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα λέγεται τελικά η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class;

Ελλάδα 21:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα λέγεται τελικά η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class;

ΝΕΑ

Πώς θα λέγεται τελικά η ηλεκτρική Mercedes-Benz G-Class;

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση της αμιγώς ηλεκτροκίνητης G-Class, τα στελέχη της Mercedes-Benz ανακοίνωσαν ποια θα είναι η ονομασία της.

Advertisement
Advertisement

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: Σίγουρα, δεν θα ονομαστεί EQG, δηλαδή σύμφωνα με την πρακτική ονομαδοτοσίας που εφάρμοσε η Mercedes-Benz στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της. Θυμίζουμε την EQE για την ηλεκτρική εκδοχή της E-Class ή την EQS για την αντίστοιχη της S-Class.

Ο λόγος είναι ότι υπήρξαν παράπονα από τους πελάτες της εταιρείας για την επιλογή της να προτάσσει τα αρχικά EQ στις αντίστοιχες εκδοχές των μοντέλων οι οποίες διέφεραν αισθητικά από αυτές με θερμικό κινητήρα.

Επίσης, η προσπάθεια της Mercedes-Benz να δημιουργήσει το εταιρικό παρακλάδι της Mercedes-EQ, στην οποία θα εντάσσονταν όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της δεν τελεσφόρησε. Το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει να χρησιμοποιείται, σιωπηρά.

Advertisement
Advertisement

Τι θα ισχύει για την αμιγώς ηλεκτρική G-Class, τελικά; Όπως έγινε γνωστό η ονομασία της θα είναι G 580 με τεχνολογία EQ. Βλέπουμε δηλαδή να επιλέγεται μία μέση οδός, με τη διατήρηση του τρόπου ονομαδοτοσίας του μοντέλου και τον προσδιορισμό της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για την κίνησή του.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει στις 25 Απριλίου στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί στην κινεζική πρωτεύουσα από τότε έως τις 4 Μαΐου.