Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χορεύοντας στον πάγο με την ηλεκτρική Mercedes G-Class (+video)

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χορεύοντας στον πάγο με την ηλεκτρική Mercedes G-Class (+video)

ΝΕΑ

Χορεύοντας στον πάγο με την ηλεκτρική Mercedes G-Class (+video)

ΝΕΑ

Η επερχόμενη Mercedes EQG ταξιδεύει στη Σουηδία για να δοκιμάσει τις δυνατότητές της στον πάγο και το χιόνι.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz συνεχίζει να δουλεύει πάνω στην πρώτη της ηλεκτρική G-Class. Μέχρι τώρα γνωρίζουμε λίγα πράγματα για την τεχνολογία που θα έχει το νέο ηλεκτρικό 4X4, ωστόσο η Mercedes-Benz συνεχώς μας δίνει βίντεο και πληροφορίες για τον τρόπο που εξελίσσει το αυτοκίνητο.

Αυτήν τη φορά έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το δοκιμαστικό κέντρο της Mercedes-Benz στη Σουηδία. Εκεί, η EQG παραδίδεται στα χέρια του CEO της Mercedes, Όλα Καλένιους ο οποίος έχει μια πρώτης τάξης ευκαιρία να νιώσει τις δυνατότητες του αυτοκινήτου σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης. Στο πλευρό του βρίσκεται η Μαρί Σέρνεχολτ και η Άνι Κνιερίμ που τον κατευθύνουν στο τεχνικό και το οδηγικό κομμάτι της δοκιμής.

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class ακολουθεί μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή κάνοντας διάφορα σλάλομ και πλαγιολισθαίνοντας στο χιονισμένο τερέν. Από ότι φαίνεται το αυτοκίνητο είναι απόλυτα ελεγχόμενο από τον οδηγό, ακόμα και όταν τα ντριφτ είναι οριακά, με το πίσω μέρος να ελέγχεται πλήρως. Τα ηλεκτρονικά συστήματα της EQG κάνουν φοβερή δουλειά και κάνουν το αυτοκίνητο πάντα προβλέψιμο και ασφαλές.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία του βίντεο είναι όταν ο πρόεδρος της Mercedes-Benz κάνει επιτόπια περιστροφή 360 μοιρών (tank turn) χάρη στους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό).

Προς το τέλος του βίντεο έχουμε και μερικές τεχνικές πληροφορίες για το EQG. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πλέον ότι η ηλεκτρική G-Class μπορεί να σκαρφαλώσει σε ανηφόρα κλίσης 32 μοιρών και να κατέβει σε κατηφόρα 35 μοιρών. Επίσης, υπάρχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 24,9 εκατοστά. Για την ώρα πάντως θα απολαύσουμε τη Mercedes EQG να ντριφτάρει στον πάγο και θα περιμένουμε μέσα στο 2024 να αποκαλυφθεί επίσημα.