Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφει το Corrado στην γκάμα της VW;

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφει το Corrado στην γκάμα της VW;

ΝΕΑ

Επιστρέφει το Corrado στην γκάμα της VW;

ΝΕΑ

Χάρη στην εμπειρία του και τα κατάλληλα προγράμματα, ο ψηφιακός σχεδιαστής Kleber Silva μας παρουσιάζει την άποψή του για το μελλοντικό VW Corrado.

Advertisement
Advertisement

Το προσθιοκίνητο συγκεκριμένο μοντέλο έχει γράψει τη δική του ιστορία, όντας ο αντικαταστάτης του θρυλικού κουπέ 2+2 Scirocco και κατασκευαζόταν αποκλειστικά από τον βελτιωτικό οίκο Karmann από το 1988 έως το 1995.

Παράλληλα, βασίζονταν στο πάτωμα του Golf MkII και διακρίνονταν για το κορυφαίο κράτημα, βάση των θετικών σχολίων από όλους σχεδόν του δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου της εποχής.  Λανσαρίστηκε με τον μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,8 λίτρων και απόδοσης 160 ίππων και στη συνέχεια προστέθηκε στη γκάμα και ένας 4κύλινδρος δίλιτρος 16βάλβιδος 136 ίππων, πριν την κορυφαία έκδοση VR6 με τους 190 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η εμφάνιση του Corrado ήταν ιδιαίτερα κομψή. Η πίσω αεροτομή ήταν αυτόματη και ενεργή, ανέβαινε αυτόματα πάνω από τα 60 χλμ./ώρα και χαμήλωνε ξανά μόλις η ταχύτητα έπεφτε και πάλι. Ήταν το αισθητικό και τεχνολογικό highlight.

Ο Kleber Silva, ο γνωστός ψηφιακός σχεδιαστής αποφάσισε να δημιουργήσει μία μοντέρνα εκδοχή του VW Corrado, που θα βασίζεται στο Golf 8ης γενιάς, τόσο αισθητικά, όσο και μηχανικά. Για το δεύτερο να αναφέρουμε ότι, θεωρητικά θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική MQB, ενώ είναι χαρακτηριστικές οι ομοιότητες με το μπεστ σέλερ της εταιρείας, όπως το εμπρός μέρος με τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα LED. Επίσης, τη δυναμική του αμαξώματος του κουπέ VW ενισχύουν η μεγάλη εμπρός εισαγωγή αέρα, τα έντονα πλαϊνά τόξα, η διακριτική πίσω αεροτομή και οι διπλές απολήξεις.

Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Αυτοί είναι οι νέοι θωρακισμένοι «φύλακες» του Ελληνικού Στρατού!

Μπάχαλο με τις Κάρτες Καυσαερίων στα ΚΤΕΟ!

Από «κόσκινο» οι δηλώσεις εξοπλισμού των αυτοκινήτων

Advertisement