Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς θα είναι το νέο Renault Clio RS;

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς θα είναι το νέο Renault Clio RS;

ΝΕΑ

Πώς θα είναι το νέο Renault Clio RS;

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της 5ης γενιάς του Renault Clio, το ενδιαφέρον των petrolheads επικεντρώνεται στην κορυφαία έκδοση RS. Ήδη τα πρώτα teaser σχέδια έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας.

Advertisement
Advertisement

 

Είναι αλήθεια, ότι το νέας γενιάς γαλλικό supermini διαθέτει μία εμφάνιση με αρκετά κοινά στοιχεία από το μεγαλύτερο Megane. Αυτό, μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούμε πολύ σοβαρά, ότι η εξωτερική σχεδίαση του Clio RS θα μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου. Και σε αυτό τείνουν και διάφοροι σχεδιαστές που επικεντρώνονται στην ψηφιακή επεξεργασία νέων μοντέλων, όπως ο X-Tomi Design και ο Kleber Silva.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος μας δείχνει ένα Clio με την χαρακτηριστική γρίλια του Megane RS, ένα σπορ προδιαγραφών αεροδυναμικό πακέτο, μαύρες πινελιές στο αμάξωμα, αλλά και μεγάλους τροχούς. Ο δεύτερος είναι πιο συντηρητικός στην εξωτερική εμφάνιση, αν και δείχνει να πιστεύει περισσότερο στην κοινή χρήση τμημάτων με τον «μεγάλο αδελφό», ιδίως στο πίσω τμήμα, που φέρει τον ίδιο προφυλακτήρα, τον πίσω διαχύτη, αλλά και την σχεδίαση της κεντρικά τοποθετημένης εξάτμισης, όλα σε μικρότερη κλίμακα.

Advertisement

Κάτω από το καπό του νέου Clio RS θα είναι τοποθετημένος ο τετρακύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,8 λίτρων, που θα αποδίδει, λογικά, μικρότερη ιπποδύναμη από τους 300 PS του Megane RS Trophy, τους 280 PS της βασικής έκδοσης ή τους 252 PS του νέου Alpine A110.