Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το μελλοντικό VW Corrado

Ελλάδα 8:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι το μελλοντικό VW Corrado

ΝΕΑ

Πως θα είναι το μελλοντικό VW Corrado

ΝΕΑ

Το αγαπημένο κουπέ μοντέλο της VW, Corrado, που στιγμάτισε μία ολόκληρη γενιά, μπορεί και να ξαναβγεί στην παραγωγή. Ήδη οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας έρχονται από την ρωσική ιστοσελίδα Kolesa.ru

Advertisement
Advertisement

 

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες η νέα γενιά Corrado, εάν και εφόσον βγει στην παραγωγή θα μοιάζει αρκετά με το 8ης γενιάς Golf, κυρίως στους προφυλακτήρες και στα εμπρός φωτιστικά σώματα, ενώ θα βασίζεται και στην ίδια ευέλικτη πλατφόρμα MQB.

Advertisement
Advertisement

Για να θυμίσουμε στους νεότερους ολίγη από την ιστορία του Corrado, ξεκινάμε από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν και η γερμανική φίρμα παρουσίασε το συγκεκριμένο κουπέ μοντέλο που αποτελούσε δημιούργημα του σχεδιαστή Herbert Schäfer. Βασιζόταν στην ίδια αρχιτεκτονική με το VW Golf Mk2 (A2) και αποτελούσε τον διάδοχο του Scirocco. Αρχικά, η γκάμα των κινητήρων περιελάμβανε έναν τετρακύλινδρο κινητήρα 1,8 λίτρων με ισχύ 160 ίππων, ενώ το 1992 παρουσιάστηκε η έκδοση VR6, με ένα εξακύλινδρο σε διάταξη V σύνολο 2,9 λίτρων που απέδιδε 190 ίππους και επέτρεπε στο Corrado τελική ταχύτατα 235 km/h. Ένα χαρακτηριστικό που έκανε το Corrado να ξεχωρίζει ήταν η πίσω αεροτομή που αναπτύσσονταν αυτόματα, ώστε να βελτιώνεται η ευστάθεια του σε υψηλότερες ταχύτητες.