Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το ηλεκτρικό Range Rover Velar;

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι το ηλεκτρικό Range Rover Velar;

ΝΕΑ

Πως θα είναι το ηλεκτρικό Range Rover Velar;

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover περνάει σε νέα εποχή και δεν μιλάμε μόνο για την ηλεκτροκίνηση, αλλά και για τη σχεδιαστική προσέγγιση των επερχόμενων μοντέλων της.

Advertisement
Advertisement

Παρότι τα πλάνα της JLR έχουν μεταβληθεί ελαφρώς όσον αφορά την ηλεκτρική εποχή της, δεν αναιρείται το γεγονός ότι η επόμενη γενιά μοντέλων της βρετανικής πολυεθνικής θα έχει τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Μέρος αυτής της εποχής θα είναι και η νέα σχεδίαση που θα υιοθετήσει κάθε μάρκα του Ομίλου.

Ένα από τα επερχόμενα μοντέλα της JLR, που φέρεται να είναι Range Rover, διέρρευσε στο διαδίκτυο να κάνει απαιτητικές δοκιμές ως πρωτότυπο. Αυτό που μαγνήτισε αμέσως το βλέμμα μας, ήταν το χαμηλωμένο του αμάξωμα το οποίο ίσως μαρτυρά την αλλαγή κατεύθυνσης των Range Rover: από τις off-road επιδόσεις, στις… ταξιδιάρικες.

Η αφοσίωση στο ηλεκτρικό Range Rover Velar θα είναι στις ταξιδιωτικές επιδόσεις

Το πρωτότυπο μοιάζει να μην αποτελεί την ναυαρχίδα των Range Rover, ωστόσο αναμένεται να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει διάσημη την Land Rover, με εξαίρεση βέβαια το χαμηλωμένο αμάξωμα. Οι υποθέσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, μιλούν για τον αντικαταστάτη του Range Rover Velar, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η ονομασία θα μείνει ή αν θα δούμε καινούρια.

Advertisement
Advertisement

Οι λεπτομέρειες πάνω στο πρωτότυπο, ηλεκτρικό Range Rover δεν είναι καθόλου εμφανείς. Αυτό που παρατηρείται όμως, είναι η χαμηλωμένη οροφή, η μικρότερη απόσταση από το έδαφος και το πιο λεπτό προφίλ.

Εμφανής είναι η επίσης η επιμήκυνση του πίσω μέρους, η οποία ίσως μαρτυρά πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει περισσότερους χώρους αποσκευών ή ακόμα καλύτερα μία τρίτη σειρά καθισμάτων.

Πολύ διαφορετικό από την παρούσα γενιά αναμένεται να είναι το ηλεκτρικό Range Rover Velar

Ο Βρετανός κατασκευαστής έχει αποφασίσει να δώσει στα Jaguar, Discovery, Defender και Range Rover από μία διαφορετική σχεδιαστική ταυτότητα. Το πρωτότυπο που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο με το χαμηλωμένο αμάξωμα και το εκτεταμένο πίσω μέρος, ίσως αποτελεί την απόδειξη αυτού και μας δείχνει που κατευθύνονται τα Range Rover: Ένας πιο ταξιδιωτικός προσανατολισμός, παρά off-road.

Advertisement

Η JLR ανακοίνωσε το 2021 τον ερχομό έξι καινούριων και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2026. Ωστόσο, αυτό άλλαξε πρόσφατα και τα έξι έγιναν τέσσερα, διότι ο βρετανικός Όμιλος βλέπει ότι τα ηλεκτρικά δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα στις πωλήσεις.

Τέλος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επερχόμενων ηλεκτρικών JLR δεν έχουν δημοσιοποιηθεί από την εταιρεία. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι ότι το ηλεκτρικό Range Rover επιδόσεων θα ανταγωνίζεται στα ίσα τη ναυαρχίδα με τον V8, χάρη στην αρχιτεκτονική των 800V που αναμένεται να έχει.

Advertisement