Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα είναι το επόμενο VW Golf;

Ελλάδα 23:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως θα είναι το επόμενο VW Golf;

ΝΕΑ

Πως θα είναι το επόμενο VW Golf;

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί μπορεί να υποστηρίσουν οτι απέχουμε περίπου μια πενταετία από το επόμενο Golf (εμείς πιστεύουμε πολύ λιγότερο) αλλά το NewsAuto.gr είναι σε θέση να σας αποκαλύψει από τώρα μερικά βασικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Σχεδιαστικά το επόμενο Golf θα συνδυάζει την φόρμα του τωρινού μοντέλου με αεροδυναμικά στοιχεία από το καινοτόμο XL1. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν προχωρημένα στοιχεία με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνες αφής υψηλών γραφικών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα και φωνητικών εντολών.

Το νέο Golf θα βασίζεται σε μία εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB και η βασική έκδοση θα ζυγίζει λιγότερα από 1.100 kg.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η ανανέωση θα είναι πλήρης με νέους τρικύλινδρους και τη νέα γενιά TSi. Σημειώστε πως θα υπάρχει και νέα έκδοση 1.0lt, ενώ στους diesel αναμένεται και ο νέος 1.4lt, ο οποίος θα είναι πιο δυνατός (περίπου 140PS) και πιο οικονομικός από τον υπάρχον 1.6lt, που θα αντικατασταθεί.

Σημειώστε πως είναι πολύ πιθανό να δούμε υβριδικό σύστημα με σφόνδυλο που θα παρέχει έως 40 PS στους πίσω τροχούς για καθαρή ηλεκτροκίνηση. Ενώ μέχρι να παρουσιαστεί το νέο Golf, το ηλεκτρικό turbo θα έχει επεκταθεί και στους μικρότερους τετρακύλινδρους κινητήρες (η νέα γενιά TSi που αναφέραμε πιο πάνω) για καλύτερη απόδοση από το ρελαντί.

Στο σχετικό μας άρθρο μπορείτε να διαβάσετε τις πρώτες μας εντυπώσεις από τα Audi RS5 & Α6 V6 TDI Concept.

Advertisement

 

 

Advertisement