Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως θα ανανεώσουν το δίπλωμα οι 74χρονοι που έχουν «κοπεί»

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως θα ανανεώσουν το δίπλωμα οι 74χρονοι που έχουν «κοπεί»

ΝΕΑ

Πως θα ανανεώσουν το δίπλωμα οι 74χρονοι που έχουν «κοπεί»

ΝΕΑ

Το υπουργείο Μεταφορών με νέα εγκύκλιο ορίζει τι πρέπει να κάνουν οι παππούδες που έχουν απορριφθεί στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.

Advertisement
Advertisement

Σε τροποποίηση της εγκυκλίου για τους ηλικιωμένους οδηγούς με ηλικίες άνω των 74 ετών προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στη νέα εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται ότι οι 74χρονοι οδηγοί οι οποίοι έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν απορριφθεί κατά τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς η άδειά τους ανανεώνεται μόνο μετά από επιτυχή δοκιμασία!

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναγράφει ότι: «Στο πλαίσιο διασφάλισης της ομαλής διενέργειας των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς ανά την επικράτεια μετά τη θέση σε ισχύ της ανωτέρω α’ σχετικής διάταξης και της εξυπηρέτησης των υποκείμενων στην ανωτέρω β’ σχετική διάταξη κανόνων αδειών οδήγησης άνω των 74 ετών οι οποίοι έχουν κριθεί/κρίνονται απορριπτέοι σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς και ενόψει θεσπίσεως σχετικής μεταβατικής διάταξης νόμου η ανωτέρω γ’ σχετική εγκύκλιος τροποποιείται ως ακολούθως:

Η περίπτωση γ) έχει κριθεί απορριπτέος σε… καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας» του σημείου 3 (περί του άρθρο 4 του νόμου) αντικαθίστανται ως εξής:

γ) έχει κριθεί/κρίνεται απορριπτέος σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, η άδειά του δύναται να ανανεωθεί μόνο μετά από επιτυχή δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο δεύτερο εδάφιο της δεύτερης παραγράφου της ανωτέρω σχετικής εγκυκλίου. Η δοκιμασία αυτή διενεργείται στο δημόσιο οδικό δίκτυο της χώρας και κατά τα λοιπά, σύμφωνα με το προ της θέσης σε ισχύ του ν. 4625/2019 οικείο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Advertisement

Κατά τα λοιπά ισχύει η ανωτέρω γ’ σχετική εγκύκλιος.»