Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς τα πάει η Fiat στις πωλήσεις;

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς τα πάει η Fiat στις πωλήσεις;

ΝΕΑ

Πώς τα πάει η Fiat στις πωλήσεις;

ΝΕΑ

Η μάρκα συνώνυμο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, όμως αν βασιστούμε στους αριθμούς το μέλλον αναμένεται καλύτερο. Ο όμιλος FCA ανακοίνωσε τις πωλήσεις για το Σεπτέμβριο, οι οποίες δείχνουν άνοδο 4,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Μπορεί το ποσοστό να μην μοιάζει μεγάλο (σε σχέση με την άνοδο 6,1% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου), δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η γκάμα της Fiat δεν είναι «γεμάτη». Ουσιαστικά βασίζεται στο Panda και το 500, με τις διάφορες εκδόσεις του. Αυτά τα δύο μοντέλα απέσπασαν από κοινού το Σεπτέμβριο μερίδιο 25,9% στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης (A segment), με το ποσοστό να είναι 28,7% για το εννιάμηνο του έτους. Και η άφιξη του 500Χ στις εκθέσεις της Fiat θα φέρει νέους πελάτες στην ιταλική μάρκα.

Συνολικά ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles σημείωσε άνοδο 6% το Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να πλησιάζουν τα 69.000 αυτοκίνητα. Τη μεγαλύτερη άνοδο (61%) σημείωσε η Jeep, με 3.600 ταξινομήσεις. Αντίθετα, η Alfa Romeo ακολούθησε πτωτική πορεία, εμφανίζοντας μείωση πωλήσεων 13,2% και μερίδιο στην Ευρώπη μόλις 0.4%.

Advertisement
Advertisement