Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο μας είναι «καρφί» της αστυνομίας!

Ελλάδα 12:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αυτοκίνητο μας είναι «καρφί» της αστυνομίας!

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο μας είναι «καρφί» της αστυνομίας!

ΝΕΑ

Δεν μας φτάνουν οι σταθερές κάμερες που μας παρακολουθούν παντού. Τώρα και οι κάμερες των αυτοκινήτων είναι στην διάθεση των Αρχών (και όχι μόνο).

Advertisement
Advertisement

Οι νέες τεχνολογίες έρχονται να λύσουν πολλά προβλήματα αλλά να προσθέσουν και αρκετούς καινούργιους πονοκεφάλους.

Ένας από αυτούς σχετίζεται με την είδηση ότι οι αστυνομικές αρχές στις ΗΠΑ απαιτούν από τις εταιρίες που διαχειρίζονται αυτόνομα αυτοκίνητα να τους δίνουν πρόσβαση σε οπτικό υλικό που καταγράφουν κατά την διάρκεια της διαδρομής τους.

Με αυτόν τον τρόπο η αστυνομία αποκτά νέα “μάτια” και μάλιστα κινούμενα και όχι σταθερά όπως μέχρι σήμερα με τις κάμερες για την κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρίες που διαχειρίζονται τέτοια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, όπως η Waymo και η Cruise καταγράφουν ώρες υλικού κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας τους.

Οι αρχές έχουν επιβάλλει σε αυτές τις εταιρίες να τους παρέχουν το υλικό. Όμως ήδη έχουν ξεκινήσει έντονες αντιδράσεις καθώς δεν είναι γνωστό με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται αυτό το υλικό.

Τον Φεβρουάριο σε μία μεγάλη δίκη για μία δολοφονία, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ζήτησε το υλικό από τις κάμερες των αυτοκινήτων της Waymo που κινούνταν στην περιοχή.

Advertisement

Η αστυνομία επέδωσε ένταλμα στην Waymo η οποία αναγκάστηκε να συμμορφωθεί. Όμως έχουν εγερθεί ερωτηματικά για το πόσο ηθικό είναι να έχει πρόσβαση η αστυνομία σε τέτοιο υλικό.

Η Waymo υποστηρίζει ότι προσπαθεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των αρχών, όμως εξίσου ενδιαφέρεται και για την ιδιωτικότητα των περαστικών που μπορεί να εμφανίζονται στις εικόνες που συλλέγουν οι κάμερες των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Η εταιρία Cruise επισημαίνει ότι η ιδιωτική ζωή είναι σημαντική, και γι’ αυτό αποκαλύπτει δεδομένα μόνο όταν ζητηθεί από την αστυνομία και για περιστατικά πολύ συγκεκριμένα.

Πάντως ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι όσο τα αυτοκίνητα αποκτούν περισσότερες κάμερες καταγραφής, τόσο θα είναι και πιο δύσκολο για κάποιον να διατηρήσει την ιδιωτικότητά του στον δρόμο. Και αν οι σταθερές κάμερες δεν ήταν αρκετές, τώρα με τα αυτοκίνητα τίποτα δεν θα μπορεί να μείνει κρυμμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μπορούν οι κάμερες να βελτιώσουν την οδική ασφάλεια;
H Τoyota εξελίσσει φθηνό σύστημα αυτόνομης οδήγησης
Αυτοκινητοβιομηχανία θα… καρφώνει on line τις κάμερες της Τροχαίας

Advertisement