Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το BMW i8 με 4λιτρο V8;

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως σας φαίνεται το BMW i8 με 4λιτρο V8;

ΝΕΑ

Πως σας φαίνεται το BMW i8 με 4λιτρο V8;

ΝΕΑ

Όταν η BMW παρουσίασε το i8, διέδωσε τόσο την απόδοση όσο και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Αλλά τι γίνεται αν βγάλετε εκτός την παράμετρο “Eco”και τοποθετήσετε έναν 4λιτρο ατμοσφαιρικό V8, εκεί όπου κανονικά εδράζεται ο 1,5 λίτρων turbo τριών κυλίνδρων; Πληκτρολογήστε Hamofa Motor Sport και i8 GTR και θα καταλάβετε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η βελγική εταιρεία, μαζί με τους Γάλλους στο Solution F, ανέπτυξε το αυτοκίνητο για να αγωνιστεί στη σειρά Belcar. Η σειρά αγωνιστικών GT του Βελγίου περιλαμβάνει ιστορικά σιρκουί όπως τα Zolder και Spa, έτσι προσβλέπουμε σε πολλές ενέργειες από το i8 GTR. Χτισμένο σε σωληνωτό σασί, το αγωνιστικό αυτοκίνητο χρησιμοποιεί τον κινητήρα S65 V8 ο οποίος προέρχεται από την E92 M3. Στην πραγματικότητα, αυτή η συγκεκριμένη έκδοση κινητήρα έχει περισσότερα κοινά με τη Z4 GT3 από την προηγούμενη γενιά της M3. Ζυγίζει 1.100 kg και αποδίδει 528 ίππους, ενώ το μοτέρ ψύχεται από μια εισαγωγή αέρα τοποθετημένη στην οροφή. Οι εντυπωσιακές απολήξεις στην εξάτμιση προσθέτουν υλικό στο οπτικό δράμα αλλά συμβάλλουν και στην απόδοση, η Hamofa πάντως μπορεί να είναι υπερήφανη για το i8 GTR.

BMW-i8-GTR-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Η Hamofa Motor Sport σκοπεύει να αντικαταστήσει τον κινητήρα με ένα άλλο V8 με 610 ίππους από την Αμερική, ο οποίος επωφελείται από την τεχνογνωσία των βιομηχανικών κινητήρων της Hamofa. Είναι ασυνήθιστο όπως ακριβώς ακούγεται, ωστόσο, η HIE ειδικεύεται σε κινητήρες ντίζελ. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το i8 GTR συνεχίζει να τελειοποιεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο συλλέγοντας δεδομένα και προετοιμάζοντας το για τις 24 ώρες του Zolder. Στον 24ωρο αγώνα η Hamofa θα λάβει ένα μεγάλο ρίσκο αφού δεν γνωρίζει τη συμπεριφορά του κινητήρα αλλά πολύ περισσότερο την αξιοπιστία του.