Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως προχωρούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως προχωρούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Πως προχωρούν τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος;

ΝΕΑ

Το 2024 αναμένεται να είναι η πλέον καθοριστική χρονιά, για την επέκταση της Ολυμπίας Οδού.

Advertisement
Advertisement

Η πρόοδος στα εργοτάξια, για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, με το οποίο ολοκληρώνεται η επέκταση της Ολυμπίας Οδού, φαίνεται να πλησιάσει στο 30%, το τελευταίο μήνα του 2023.

Τα έργα έχουν προχωρήσει σε μήκος περίπου 7 χιλιομέτρων στην περιοχή της Αμαλιάδας, ενώ και στο πρώτο τμήμα στην Αχαΐα άλλα 3 χιλιόμετρα.

Με την έλευση του 2024 το έργο μπαίνει πλέον στην ώριμη φάση του και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους ένα σημαντικό τμήμα να έχει φτάσει πολύ κοντά σε επίπεδα παράδοσης στην κυκλοφορία.

Advertisement
Advertisement

Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι ότι μέχρι τον Ιούλιο θα φτάσει το  55% και πως ενδέχεται να «πιάσει» και το 85%, μέχρι το τέλος του έτους. Πιο προχωρημένο είναι το τμήμα Γαστούνη-Πύργος που έφτασε στα τέλη του 2023 πάνω από το 45%, από 34% στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου.

Στο τμήμα που έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, Καραϊικα-Γαστούνη η πρόοδος έφτασε το 20% ενώ στο τμήμα της ΑΒΑΞ, Μιντιλόγλι-Καραϊικα η πρόοδος έφτασε το 27%.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του τμήματος Πάτρα-Πύργος, μήκους 74,8 χλμ, που ολοκληρώνει τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος. Το νέο τμήμα αυτοκινητοδρόμου, στα πρώτα 13,0 χλμ θα κατασκευαστεί με διαπλάτυνση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού (ΕΟ), ενώ στα υπόλοιπα 61,8 χλμ θα κατασκευασθεί σε νέα χάραξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα στα διόδια Πάτρα – Πύργος
Αλλάζουν τα διόδια – Κάθε οικογένεια να έχει ένα ηλεκτρικό
Γιατί βάφτηκε άσπρη η άσφαλτος στην Κακιά Σκάλα; (+video)