Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς οδηγούμε στον καύσωνα;

Ελλάδα 13:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς οδηγούμε στον καύσωνα;

ΝΕΑ

Πώς οδηγούμε στον καύσωνα;

ΝΕΑ

Όταν η θερμοκρασία ξεπερνά κατά πολύ τους 30 βαθμούς Κελσίου, λαμβάνουμε μέτρα προστασίας του εαυτού μας. Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε όταν οδηγούμε υπό τόσο δύσκολες συνθήκες;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Καταρχάς οφείλουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία στην καμπίνα των επιβατών όσο πιο δροσερή γίνεται. «Όταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου η θερμοκρασία είναι 35 βαθμοί Κελσίου η αντίδραση του οδηγού είναι κατά 20% πιο αργή σε σχέση με τους 25 βαθμούς Κελσίου», εξηγεί ο Angel Suarez, μηχανολόγος στη Seat. «Είναι σαν να οδηγούμε με 0,5 gr. αλκοόλ ανά lt. αίματος, στον οργανισμό μας».

Πριν θέσουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό, ανοίγουμε όλα τα παράθυρα για τουλάχιστον 30 sec, ώστε ο καυτός αέρας να φύγει από το εσωτερικό του οχήματος. Βάζουμε το air condition στη θέση λειτουργίας «AUTO» και όχι κάτω από τους 21 βαθμούς Κελσίου. Αν το ταξίδι μας είναι πολύωρο, κάνουμε στάσεις ανά 2 ώρες και πίνουμε αρκετά υγρά.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα πρέπει να ελέγχουμε τακτικά τα επίπεδα λαδιού και ψυκτικού υγρού στο αυτοκίνητό μας, όπως επίσης την πίεση των ελαστικών.