Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς να μην χαμογελά;

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς να μην χαμογελά;

ΝΕΑ

Πώς να μην χαμογελά;

ΝΕΑ

Το όνομά του είναι Dave Putter και πέρα από τους συγγενείς και φίλους του δεν λέει κάτι στους υπόλοιπους. Είναι όμως ο πρώτος κάτοχος του νέου Mazda MX-5 RF στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε φυσιολογικό το χαμόγελο στο πρόσωπό του. Ο συγκεκριμένος είναι φανατικός… μαζντάκιας, καθώς έχει αποκτήσει 16 Mazda, από τα οποία τα μισά είναι MX-5.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα ευχάριστα νέα για τους Αμερικάνους είναι ότι λόγω αλλαγών στο πρόγραμμα παραγωγής, τα πρώτα MX-5 RF (Retractable Fastback) έφθασαν από την Ιαπωνία δύο μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Σε σχέση με το MX-5 με την υφασμάτινη οροφή, το RF ξεχωρίζει από τη fastback σχεδίαση του πίσω μέρους, με το τζάμι να είναι κάθετο και να ανοίγει ανεξάρτητα. Η σκληρή οροφή ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά εντός 13 sec. Ο χώρος αποσκευών δεν επηρεάζεται και έχει την ίδια χωρητικότητα (130 lt) όπως και στο μοντέλο με την μαλακή οροφή.

Στις ΗΠΑ κυκλοφορεί με 2λιτρο βενζίνης, όμως για την Ευρώπη θα είναι διαθέσιμος και ο μικρότερος SKYACTIV-G, με 1.500 cc. Πέρα από το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, διατίθεται και αυτόματο με ανάλογο αριθμό σχέσεων.

Advertisement
Advertisement

mazda-MX-5-RF-first-car-usa-2