Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς «κυβερνά» Renault και Nissan o Carlos Ghosn; (vid)

Ελλάδα 6:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς «κυβερνά» Renault και Nissan o Carlos Ghosn; (vid)

ΝΕΑ

Πώς «κυβερνά» Renault και Nissan o Carlos Ghosn; (vid)

ΝΕΑ

Ένα από τα στελέχη με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της αυτοκίνησης είναι ο Carlos Ghosn. Ο 60χρονος επικεφαλής της Renault-Nissan παραχώρησε συνέντευξη στο LinkedIn και μίλησε για το δικό του τρόπο να διοικεί μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Χρειάζεται οργάνωση και να περιστοιχίζεσαι από σωστούς επαγγελματίες που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν μπερδεύω τις ευθύνες, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ανάμεσα στις διαφορετικές εταιρείες», δήλωσε ο Ghosn. «Ένας βασικός κανόνας είναι να “βλέπουμε” όσο πιο μακροπρόθεσμα γίνεται. Για παράδειγμα, η ατζέντα μου είναι γνωστή έως το τέλος του 2015. Προγραμματίζουμε δηλαδή για τους επόμενους 15 μήνες».

Πώς όμως κατορθώνει να παίρνει αποφάσεις για τη Renault που εδρεύει στο Παρίσι, για τη Nissan που έχει ως βάση τη Γιοκοχάμα και τη ρωσική AVTOVAZ; «Όταν βρίσκομαι στην Ιαπωνία λαμβάνω αποφάσεις για τη Nissan. Όταν είμαι στη Γαλλία για τη Renault και όταν ταξιδεύω στη Μόσχα για την AVTOVAZ. Οι συνεργάτες μου γνωρίζουν αυτό το σκεπτικό, όπως και το πρόγραμμά μου και δεν με απασχολούν. Αν υπάρξει βέβαια κάτι το επείγον θα μου τηλεφωνήσουν. Το περιβάλλον όμως που έχουμε δημιουργήσει δίνει στην ομάδα κάθε μάρκας τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις επείγουσες καταστάσεις», ανέφερε ο Ghosn, υπό την ηγεσία του οποίου ο Όμιλος Renault-Nissan έχει γίνει ο 4ος σε πωλήσεις παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement