Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς μπορεί η Tesla να κατασκευάζει τόσα αυτοκίνητα;

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς μπορεί η Tesla να κατασκευάζει τόσα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Πώς μπορεί η Tesla να κατασκευάζει τόσα αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Τον Οκτώβριο του 2023, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τον αριθμό ορόσημο των 5 GWh στην παραγωγή μπαταριών. Τώρα, φέρεται να σημείωσε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ανακοινώνει ότι μπορεί να παράγει τόσα στοιχεία για τις μπαταρίες 4680, ώστε να κατασκευάζει 1.000 Cybertruck την εβδομάδα! Αυτό σημαίνει, ότι πλέον, το εργοστάσιο Giga Texas της εταιρείας μπορεί να κατασκευάζει 50.000 pickup τον χρόνο!

Αυτό αποτελεί διπλή επιτυχία για την Tesla, διότι φέρεται να έχει ξεπεράσει πλέον το εμπόδιο της μαζικής παραγωγής στοιχείων για μπαταρίες 4680.

Υπενθυμίζουμε, ότι το λανσάρισμα του Cybertruck καθυστέρησε εξαιτίας του κωλύματος της παραγωγής μπαταριών 4680.

Advertisement
Advertisement

Η δικαιολογία τότε, ήταν ότι έπρεπε να αναβαθμιστεί η γραμμή παραγωγής των δεύτερης γενιάς στοιχείων μπαταρίας 4680, γνωστά πλέον και ως «Cybercells».

Μάλιστα, ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης το πήγε ένα βήμα παραπέρα τον Ιανουάριο, λέγοντας ότι η Tesla ήταν τόσο εγκλωβισμένη που αναγκάστηκε να εισάγει υλικά μπαταρίας από την Κίνα και να τα στείλει στο gigafactory του Τέξας για την παραγωγή στοιχείων μπαταρίας 4680.

Βέβαια, η αμερικανική εταιρεία αρνήθηκε όταν τη ρώτησαν, ότι η παραγωγή μπαταριών 4680 ήταν το κώλυμα για το λανσάρισμα του Cybertruck.

Advertisement

Χωρίς να έχει δώσει μέχρι και σήμερα σαφείς εξηγήσεις, η Tesla ανακοινώνει τώρα ότι κατάφερε να παράγει τόσα στοιχεία μπαταρίας 4680, ώστε να μπορεί να κατασκευάζει 1.000 Cybertruck την εβδομάδα. Συνεπώς, τα στοιχεία της 4680 δεν είναι πρόβλημα πια.

Το ερώτημα σε όλο αυτό, είναι πώς έλυσε το θέμα αυτούς τους τελευταίους μήνες, κάτι στο οποίο κανένα στέλεχός της δεν πρόκειται να απαντήσει με διαφάνεια.

Advertisement

Συν τοις άλλοις, το ορόσημο που ανακοίνωσε υποδηλώνει ότι η Tesla έφτασε την παραγωγή στις 6,2 GWh τον χρόνο στο Giga Texas, δηλαδή μόλις 24% αύξηση συγκριτικά με ό,τι ανακοίνωσε το 2023. Εν ολίγοις, της πήρε πέντε μήνες για να αυξήσει τη χωρητικότητα παραγωγής κατά 1,2 GWh.

Θα γνωρίζουμε στα σίγουρα εάν η παραγωγή στοιχείων μπαταρίας 4680 πηγαίνει τόσο καλά, εφόσον τη δούμε ξανά στο Model Y ή σε άλλα μοντέλα της που απαιτούν μπαταρίες με μεγάλη ενεργειακή χωρητικότητα.