Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Porsche αντιμετωπίζει τη ζαλάδα των επιβατών;

Ελλάδα 22:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Porsche αντιμετωπίζει τη ζαλάδα των επιβατών;

ΝΕΑ

Πως η Porsche αντιμετωπίζει τη ζαλάδα των επιβατών;

ΝΕΑ

Τα επαναστατικά γυαλιά VR φροντίζουν ώστε να μη ζαλίζονται οι πίσω επιβάτες στη Porsche, το δυναμικό σύστημα ψυχαγωγίας πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στα μοντέλα της γερμανικής φίρμας στο εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Σε αντίθεση με όσα πιστεύετε, η τεχνολογία “μειώνει σημαντικά τη ζάλη που προκαλείται στους πίσω επιβάτες”. Σύμφωνα με την Porsche, η οποία βρίσκεται πίσω από το κοινό σχέδιο που υπογράφτηκε με τη Holoride, το προηγμένο σύστημα όρασης θα παρέχει στους πίσω επιβάτες την δυνατότητα να βυθιστούν στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Τα επαναστατικά γυαλιά διαθέτουν αισθητήρες που συνδέονται με το αυτοκίνητο, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί στις κινήσεις σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα μπορεί να διασκεδάσει τους χρήστες με διάφορα video και να προσαρμόσει το μήκος ενός παιχνιδιού VR στη υπολογιζόμενη διάρκεια του ταξιδιού. Μια νέα διάσταση για την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο ανοίγει η Holoride”, δήλωσε ο Anja Mertens, Διευθυντής προϊόντων για την έξυπνη κινητικότητα στην Porsche. “Η ανεξάρτητη από τον κατασκευαστή προσέγγιση μας έπεισε από την αρχή και, τις τελευταίες εβδομάδες, η ομάδα έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει αυτή η τεχνολογία. Ανυπομονούμε να κάνουμε μαζί τα επόμενα βήματα”, συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

Η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, αλλά όταν τελικά γίνει πράξη, στοχεύει να φέρει τα γυαλιά VR στο πίσω κάθισμα των αυτοκινήτων παραγωγής της Porsche, κάτι που αναμένεται να δούμε το επόμενο διάστημα. Οι Porsche και Holoride θα παρουσιάσουν επίσημα το νέο σύστημα ψυχαγωγίας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει προηγηθεί η επίδειξή του σε άλλες δυο εκθέσεις τεχνολογίας. Το σημαντικό πάντως είναι πως η ζαλάδα των πίσω επιβατών θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγο καιρό…