Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως η Ford θα μειώσει τα ατυχήματα με πεζούς;

Ελλάδα 12:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η Ford θα μειώσει τα ατυχήματα με πεζούς;

ΝΕΑ

Πως η Ford θα μειώσει τα ατυχήματα με πεζούς;

ΝΕΑ

Η ασφάλεια των πεζών απασχολεί την αυτοκινητοβιομηχανία, ιδίως με τα αυτόνομα οχήματα. Και η Ford έρχεται με μία εντελώς διαφορετική ιδέα να βοηθήσει στη μείωση των ατυχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Ford κατοχύρωσε πρόσφατα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια πρωτοποριακή τεχνολογία ασφάλειας, με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης ατυχημάτων πεζών σε οχήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στα αυτόνομα οχήματα.

Με την ονομασία “εκτίμηση ταχύτητας πεζών βάσει εικόνας”, το σύστημα αυτό έχει σχεδιαστεί για να εκτιμά την ταχύτητα και την κατεύθυνση βαδίσματος ενός πεζού, επιτρέποντας στο όχημα να προβλέπει πιθανές συγκρούσεις και να λαμβάνει προληπτικά μέτρα.

Η ιδέα περιστρέφεται γύρω από την ικανότητα του οχήματος να αξιολογεί την κίνηση ενός πεζού εκτιμώντας την ταχύτητα και την κατεύθυνσή του, προβλέποντας την πορεία του σε σχέση με την τροχιά του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση, η Ford στοχεύει να αυξήσει την ακρίβεια αυτού του συστήματος με την πάροδο του χρόνου, βελτιώνοντας την ικανότητά του να αναγνωρίζει διαφορετικά μοτίβα και συμπεριφορές περπατήματος.

Η τεχνολογία της Ford λειτουργεί σε φάσεις: αρχικά, το σύστημα καταγράφει εικόνες πεζών στο δρόμο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αναλύσει και να αντιστοιχίσει τα προφίλ των πεζών, ενισχύοντας τις προγνωστικές του ικανότητες.

Με την πάροδο του χρόνου, το σύστημα αυτό συσσωρεύει δεδομένα για τον εντοπισμό μοτίβων στη συμπεριφορά των πεζών, επιτρέποντάς του να προβλέπει τις ταχύτητες με βάση τα παρατηρούμενα μοτίβα.

Advertisement

Ενώ η ακριβής εκτίμηση της ταχύτητας των πεζών παρουσιάζει προκλήσεις λόγω των διαφόρων συμπεριφορών περπατήματος, το σύστημα της Ford στοχεύει να τις ξεπεράσει αξιοποιώντας πολλαπλές αναλύσεις εικόνων.

Αν και η τεχνολογία αυτή παραμένει στο στάδιο της πατέντας, θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας των οχημάτων, ιδίως στην προώθηση των δυνατοτήτων αυτόνομων οχημάτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως γλιτώνεις από του χάρου τα δόντια; (+video)
Αυτή την Corvette τη μάζεψαν με τα κουταλάκια
Σοκαριστικό video: Ο θάνατος καραδοκεί στη ΛΕΑ