Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς κατάφερε η Ford να διατηρήσει την τιμή του ηλεκτρικού F-150 χαμηλά;

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς κατάφερε η Ford να διατηρήσει την τιμή του ηλεκτρικού F-150 χαμηλά;

ΝΕΑ

Πώς κατάφερε η Ford να διατηρήσει την τιμή του ηλεκτρικού F-150 χαμηλά;

ΝΕΑ

Όταν η Ford παρουσίασε το F-150 Lightning, υπήρχαν πολλά εντυπωσιακά πράγματα γι’ αυτό, αλλά ίσως το πιο εντυπωσιακό ήταν η αρχική τιμή-έκπληξη…

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας στο Autoblog στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, ο Darren Palmer, γενικός διευθυντής των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford, δήλωσε ότι το μυστικό της χαμηλής τιμής στο ηλεκτρικό pick up ήταν η…κλίμακα.

Επειδή η κατασκευή του, με εξαίρεση μερικά ειδικά ανταλλακτικά είναι ουσιαστικά πανομοιότυπη με ένα κανονικό F-150, η Ford μπορεί να αξιοποιήσει το όχημα με τις καλύτερες πωλήσεις στην Αμερική προκειμένου να διαπραγματευτεί τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Έτσι, το πάνω μισό αυτού του pick up χρησιμοποιείται σε σχεδόν 4 εκατομμύρια μονάδες”, δήλωσε ο Palmer. «Αγοράζουμε 4 εκατομμύρια από αυτά τα καθίσματα παρακαλώ. Έτσι έχουμε την δυνατότητα να λαμβάνουμε τις καλύτερες τιμές από το κάθε τι.

Advertisement
Advertisement

Το εμπρός τμήμα, εκτός από τα μοναδικά εξαρτήματα που υιοθετεί εδώ, χρησιμοποιείται επίσης σε 4 εκατομμύρια μονάδες”.

Και παρόλο που το πλαίσιο και η ανάρτηση είναι ολοκαίνουργια, η Ford στράφηκε στον ίδιο προμηθευτή από τον οποίο παίρνει το πλαίσιο και την ανάρτηση του συμβατικού F-150. Αφού η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στον συγκεκριμένο προμηθευτή για εκατομμύρια ίδια μηχανικά μέρη, είναι σε θέση να διαπραγματευτεί την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η Ford μπόρεσε επίσης να μειώσει την τιμή των μπαταριών χάρη σε ένα σχέδιο που επιτρέπει στην αυτοκινητοβιομηχανία να τη μοιράζεται με πολλά άλλα αυτοκίνητα.

Advertisement

«Η επόμενη γενιά των SUV έρχεται, όπως και τα μεγαλύτερα pick up καθώς και οι μπαταρίες», δήλωσε ο Palmer. «Έτσι έχουμε μεγάλη κλίμακα και μοιραζόμαστε τα εξαρτήματα και την τεχνολογία στα μοντέλα μας, πράγμα που σημαίνει ότι αποκτούμε μεγάλη εμπειρία και στην ηλεκτροκίνηση».

Όλα αυτά επιτρέπουν στη Ford να πουλήσει το νέο pick up στα 34.000 ευρώ, το οποίο είναι φθηνότερο παρακαλώ από το F-150 XL Supercrew με τον κινητήρα 3.3 V6. Αυτό είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό…

Advertisement

«Το ήθελα σε τιμή που να είναι κοντά με την αντίστοιχη ενός θερμικού μοντέλου», δήλωσε ο Palmer. «Επειδή μόνο τότε θα έχει σπάσει το φράγμα μεταξύ των δυο. Το ψυχολογικό εμπόδιο στο μυαλό. Μόλις οι καταναλωτές το κάνουν, δεν θα θέλουν ποτέ να επιστρέψουν πίσω στο παλιό.

Αλλά το να πειστούν εξαρχής πως το ηλεκτρικό pick up λειτουργεί καλύτερα από το συμβατικό, είναι πραγματικά δύσκολο”. Το νέο πρέπει να εξοικονομήσει κόστος, οπότε απαιτεί κάποιους συμβιβασμούς. Αντί να προσφέρει τις ατελείωτες επιλογές του βενζινοκίνητου pick up, η Ford επέλεξε να διατηρήσει μια πιο απλή εξοπλιστικά γκάμα.

Advertisement

Το αν θα πιάσει αυτή η στρατηγική είναι ενδιαφέρον να το δούμε, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν απαιτούν από τους αγοραστές να προβούν σε ειδικά μαθηματικά πριν το ηλεκτρικό όχημά τους συγκριθεί με ένα αντίστοιχο θερμικό τιμολογιακά, για να μην αναφέρουμε βέβαια και το μπόνους του ισχυρού φορολογικού κινήτρου, το οποίο σίγουρα δεν μπορεί επουδενί να χαρακτηριστεί αμελητέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αμιγώς ηλεκτρικό επαγγελματικό Ford F-150 είναι πραγματικά φτηνό
O Joe Biden γκαζώνει με το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)
Το ηλεκτρικό Ford F-150 θα ονομάζεται Lightning (+video)