Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πως ανακαλύφθηκε η Ferrari F40 του γιού του Saddam Hussein

Ελλάδα 15:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως ανακαλύφθηκε η Ferrari F40 του γιού του Saddam Hussein

ΝΕΑ

Πως ανακαλύφθηκε η Ferrari F40 του γιού του Saddam Hussein

ΝΕΑ

Ένας ιρακινός φίλος του αυτοκινήτου δίνει τη δική του μαρτυρία σχετικά με την ανακάλυψη της Ferrari F40 του γιού του Saddam Hussein, Uday.

Advertisement
Advertisement

Η ανακάλυψη μιας αποθήκης που περιείχε την Ferrari F40 του Uday Hussein, γιού του ιρακινού δικτάτορα Saddam Hussein είχε κάνει πριν καιρό το γύρο του διαδικτύου. Έως πρόσφατα γνωρίζαμε πως σχεδόν το σύνολο της συλλογής του Uday Hussein είχε καταστραφεί μετά από εντολή του πατέρα του αλλά και του ίδιου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην πέσουν στα χέρια του αμερικάνικου στρατού μετά την εισβολή στο Ιράκ.

Πρόσφατα όμως ο Mazan Amin, ένα ιρακινός λάτρης του αυτοκινήτου που πλέον βρίσκεται στη Στοκχόλμη ρίχνει περισσότερο φως στο πως ανακαλύφθηκε η Ferrari F40, ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που γλύτωσαν την καταστροφή. Σύμφωνα με την μαρτυρία του κοιτώντας έναν κατάλογο με εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα το 2013 είδε σε μια φωτογραφία την F40 και διαπίστωσε μαζί με τον πατέρα του πως γνώριζε ότι η φωτογραφία είχε τραβηχτεί σε ένα χωριό του Ιράκ. Έτσι στη συνέχεια επισκέφθηκε στο συγκεκριμένο χωριό αναζητώντας το αυτοκίνητο το οποίο βέβαια δεν βρισκόταν πια σε αυτό το μέρος. Συλλέγοντας πληροφορίες έμαθε για έναν τεχνικό που είχε πάρει το αυτοκίνητο στο συνεργείο του για επισκευή. Όταν ο Amin τον επισκέφθηκε έμαθε πως το αυτοκίνητο είχε περάσει στην κατοχή ενός ανώνυμου ιδιοκτήτη. Μετά από επίμονες προσπάθειες κανονίστηκε μια συνάντηση μαζί του η οποία όμως έγινε μέσα σε ένα σκηνικού που θύμιζε αρκετά χολιγουντιανή παραγωγή καθώς περιελάμβανε τη συνοδεία με μπράβους εξοπλισμένους με καλάσνικοφ και επίσκεψη σε μυστικές τοποθεσίες.

Advertisement
Advertisement

Εν τέλει ο Amin οδηγήθηκε στο χώρο που φυλασσόταν η Ferrari F40 τα ίχνη της οποίας μαρτυρούν πως άνηκε στον Hussein. Ο νέο ιδιοκτήτης ήταν πρόθυμος να την πουλήσει στον Amin έναντι 300.000 δολαρίων στην κατάσταση που βρισκόταν. Παρότι η τιμή ήταν ασύλληπτα καλή, αν και ήταν φανερό πως το αυτοκίνητο χρειαζόταν σημαντική δουλειά για ανακατασκευή, ο Amin δεν μπορούσε να πάρει την F40 καθώς δεν υπήρχαν καθόλου χαρτιά για το αυτοκίνητο και η εισαγωγή του από το Ιρακ στη Σουηδία ήταν αδύνατη. Πάντως απ’όσο είναι γνωστό ο ιδιοκτήτης της Ferrari απευθύνθηκε σε έναν ειδικό ο οποίος προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή του αυτοκινήτου και τώρα την πουλά έναντι του ποσού των 1.15 εκατομμυρίων.

Advertisement