Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Vision Spyder: Το αυτοκίνητο ως τέχνη

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche Vision Spyder: Το αυτοκίνητο ως τέχνη

ΝΕΑ

Porsche Vision Spyder: Το αυτοκίνητο ως τέχνη

ΝΕΑ

Με το πρωτότυπο Vision Spyder η Porsche μας ταξιδεύει στη δεκαετία του ’50 και πιο συγκεκριμένα στο ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη teaser φωτογραφία που γέννησε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, η Porsche παρουσιάζει μία πρωτότυπη σχεδιαστική σπουδή, το Vision Spyder, ένα μοντέλο που εμπνεύστηκε από την θρυλική 550-1500 RS Spyder του 1954.

Οι υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό του συγκεκριμένου μοντέλου, που ανήκουν στην ομάδα του Porsche Design Studio, αναφέρουν ότι δημιούργησαν ένα moke up αντίγραφο σε κλίμακα 1:1, πάνω στο οποίο έκαναν τις τελευταίες τροποποιήσεις, όπως την τοποθέτηση του πίσω roll bar.

Advertisement
Advertisement

Όπως και το μοντέλο επάνω στο οποίο βασίστηκε, 550-1500 RS Spyder, έτσι και η Porsche Vision Spyder δείχνει μικρή, αν και δεν ανακοινώθηκαν οι διαστάσεις της. Εμπρός δεν ακολουθεί το σχεδιαστικό μοτίβο των υπόλοιπων μοντέλων της φίρμας του Τσουφενχάουζεν, με τα φωτιστικά σώματα να είναι τοποθετημένα κάθετα, ενώ διαθέτει μία «επιθετική» μάσκα, στο καπό κυριαρχεί ένας μεγάλος αεραγωγός, ενώ δεν λείπουν και οι δύο κόκκινοι γάντζοι ρυμούλκησης.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στο εξωτερικό του Vision Spyder, παρατηρούμε το μικρής επιφάνειας εμπρός παρμπρίζ, το οποίο τονίζει την αίσθηση ενός μοντέλου Speedster, τις πολυάκτινες ζάντες, τις πλευρικές εισαγωγές αέρα που ψύχουν τον υποτιθέμενο κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα, την φωτιστικά μπάρα LED που διατρέχει από άκρη σε άκρη το πίσω μέρος και φυσικά τον εντυπωσιακό διαχύτη. Ανάλογη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό στο οποίο κυριαρχεί η σπαρτιάτικη σχεδίαση, τα μπάκετ καθίσματα και το τριάκτινο τιμόνι.

Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η Porsche, το Vision Spyder δεν θα βγει στην παραγωγή, ενώ όσοι επιθυμούν να το δουν από κοντά, θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το 2021, όπου και θα παρουσιαστεί ως έκθεμα στο μουσείο της εταιρείας. Τέλος για τους λάτρεις του βιβλίου, υπάρχει το βιβλίο «Porsche Unseen» που περιλαμβάνει αρκετά από τα πρωτότυπα μοντέλα που ποτέ δεν βγήκαν σε παραγωγή, ένα εκ των οποίων είναι και το Vision Spyder.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Θέμα τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο

Advertisement

Αυτά είναι τα δικαιώματα των ντελιβεράδων!