Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Project Gold: Ένα διαμάντι…από χρυσό (video)

Ελλάδα 15:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Project Gold: Ένα διαμάντι…από χρυσό (video)

ΝΕΑ

Porsche Project Gold: Ένα διαμάντι…από χρυσό (video)

ΝΕΑ

Η Porsche αποφάσισε να βάλει το τμήμα Classic στο παιχνίδι των restomode και το πρώτο δείγμα γραφής είναι μια χρυσή 993 Turbo που φέρνει το παρελθόν στο σήμερα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται πως η επιτυχία της Singer σε ότι αφορά την δημιουργία μοναδικών Porsche με την εμφάνιση από το χθες και την τεχνολογία από το σήμερα έχει προξενήσει το ενδιαφέρον της Porsche. Η εταιρία βάζει λοιπόν στο παιχνίδι το εκπληκτικό τμήμα Porsche Classic που διαθέτει ξεκινώντας δραστηριότητες όχι μόνο ανακατασκευών αλλά και restomode.

Το πρώτο δείγμα είναι μια 993 Turbo η οποία βάφτηκε στη χρυσή απόχρωση Golden Yellow Metallic η οποία συνοδεύει και την σημερινή 911 Turbo S Exclusive Series. Το project διήρκησε 18 μήνες μέσα στο τους οποίους έγινε πλήρη ανακατασκευή του αμαξώματος η οποία περιελάμβανε μέχρι και έλεγχο των ανοχών και των συναρμογών του με laser. Αντίστοιχη φροντίδα δέχθηκε φυσικά το σαλόνι καθώς και ο 3.6 flat-six, Turbo κινητήρας των 450 ίππων.

porsche_project_gold_07676543harpi640

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Porsche η 993 Project Gold είναι απλώς ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων που έχει το τμήμα Classic, αφήνοντας να εννοηθεί πως στο μέλλον είναι σχεδόν σίγουρο πως θα δούμε κάποια εντυπωσιακά δείγματα restomode αντίστοιχα με τις δημιουργίες της Singer που έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό πυρήνα φανατικών οπαδών.

porsche_project_gold_07676543harpi640_1

Η Project Gold θα είναι μοναδική καθώς δεν προβλέπεται να δημιουργηθεί και δεύτερο ίδιο αυτοκίνητο ενώ σύμφωνα με την Porsche το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν είναι σύννομο για κυκλοφορία στο δρόμο, γεγονός που σημαίνει πως μάλλον θα καταλήξει στη στατική συλλογή κάποιου συλλέκτη. Η παρουσίασή της έγινε στο Pebble Beach στο πλαίσιο του Monterey Car Week και το αυτοκίνητο θα βρεθεί στις 27 Σεπτεμβρίου στην εκδήλωση Rennsport Reunion και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην αντιπροσωπία της Porsche στην Ατλάντα όπου και θα δημοπρατηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Advertisement