Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Mission E Cross Turismo: Και ηλεκτρική και πανέμορφη

Ελλάδα 8:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Mission E Cross Turismo: Και ηλεκτρική και πανέμορφη

ΝΕΑ

Porsche Mission E Cross Turismo: Και ηλεκτρική και πανέμορφη

ΝΕΑ

Αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει στα μοντέλα της Porsche είναι η σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και η προσοχή που δείχνουν οι υπεύθυνοι της γερμανικής φίρμας ακόμα και σε λεπτομέρειες. Ο Michael Mauer, επικεφαλής σχεδιαστής της γερμανικής εταιρείας, μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το crossover μοντέλο, Mission E Cross Turismo, καθώς και για την προετοιμασία της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο ηλεκτρικό crossover είναι και η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων. Όπως και στην Taycan, έτσι και η Mission E Cross Turismo, διαθέτει διαφορετικό σχεδιασμό από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας Porsche, χωρίς όμως να χαθεί η «ταυτότητα» της φίρμας. Ένα από αυτά είναι τα νέα φωτιστικά σώματα που έχουν τρισδιάστατο εφέ, αλλά και οι τοποθετημένοι περιμετρικά των εμπρός αεραγωγών, προβολείς. Επίσης, για να διαφοροποιηθούν τα ηλεκτρικά μοντέλα από τα υπόλοιπα, το λογότυπο στην πόρτα του χώρου αποσκευών είναι φωτιζόμενο.

Mission E Cross Turismo

Ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να τονιστεί είναι η χρωματική διαχώριση ανάμεσα στην E Cross Turismo, σε διάφορες λεπτομέρειες, όπως στις μπλε ζάντες Thunderstorm Blue, οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικές από τις αντίστοιχες πράσινες Acid Green των υβριδικών μοντέλων. Σύμφωνα με τον Mauer, οι ζάντες θα είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και παράλληλα ελαφριές. Παρά του ότι η Mission E Cross Turismo μοιάζει αρκετά με άλλα μοντέλα της Porsche, όπως οι Panamera Sport Turismo και Taycan, έχει και σημαντικές διαφορές. Η κυριότερη είναι το μεγαλύτερο ύψος της καμπίνας, λόγω της τοποθέτησης της μπαταρίας κάτω από τα καθίσματα των επιβατών.

Advertisement

Mission E Cross Turismo

Αυτά περί σχεδίασης. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, το μελλοντικό crossover θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, ένα στοιχείο που ουσιαστικά το 2021, όταν και θα παρουσιαστεί, θα είναι τοποθετημένο και σε υπόλοιπα μοντέλα.

Advertisement