Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche Macan (2019): Ώρα για bottox

Ελλάδα 22:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche Macan (2019): Ώρα για bottox

ΝΕΑ

Porsche Macan (2019): Ώρα για bottox

ΝΕΑ

H Porsche τράβηξε τον μανδύα της αποκάλυψης, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη γενιά του baby SUV της μοντέλου Macan, που πλέον διαθέτει φρέσκια εξωτερική εμφάνιση και πληθώρα τεχνολογιών στην καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, η Porsche Macan ξεχωρίζει σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, κυρίως στο πίσω μέρος, με την υιοθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, με την  χαρακτηριστική 3D ταινία με λαμπτήρες LED. Και εμπρός, οι αλλαγές επικεντρώνονται στα νέα φώτα, τα οποία περιλαμβάνουν προβολείς Βi-Xenon, καθώς και την τεχνολογία PDLS (Porsche Dynamic Light System), που βοηθάει τον οδηγό να έχει καλύτερη ορατότητα τη νύχτα, με τους προβολείς να ακολουθούν την πορεία του δρόμου και να στρίβουν ανάλογα με τη φορά του τιμονιού.

P18_0556_a3_rgb-chariatis-530

Η συνολική ανανέωση της Macan επέφερε και ένα πλουσιότερο πακέτο συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως για παράδειγμα το «Traffic Jam Assist», την λειτουργία δηλαδή που το αυτοκίνητο κινείται μόνο του σε περίπτωση κυκλοφοριακής κίνησης. Ειδικότερα, το νέο αυτό χαρακτηριστικό ενεργοποιείται σε ταχύτητες έως 60km/h και βάσει του προπορευόμενου οχήματος κινεί ανάλογα και τη Macan. Σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως τονίζει η Porsche, έχει δεχθεί το πλαίσιο και η ανάρτηση, η οποία διαθέτει διαφορετική ρύθμιση, όντας πιο σφιχτή, προσφέροντας περισσότερη ευελιξία αλλά και μικρότερες κλίσεις του αμαξώματος υπό πίεση, χωρίς θυσίες στην άνεση των επιβατών.

Advertisement

P18_0546_a3_rgb-chariatis-640

Και μιας και μιλάμε για επιβάτες, να αναφέρουμε ότι σημαντικές βελτιώσεις έχει δεχθεί και η καμπίνα της Macan, με το επανασχεδιασμένο ταμπλό, το νέο τιμόνι που περιλαμβάνει και την επιλογή «Sport Response», αλλά και το εξελιγμένο σύστημα infotainment που συνδυάζεται με υψηλής ευκρίνειας οθόνη 11 ιντσών.  Λόγω των νέων μετρήσεων WLTP, η Porsche δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τεχνικά στοιχεία για τους κινητήρες της Macan, αν και γνωρίζουμε ότι βασικός στη γκάμα θα είναι ο δίλιτρος turbo, ενώ αντικαθίσταται ο παλιός V6 των 3,6 λίτρων με έναν χαμηλότερου κυβισμού (3,0 λίτρων turbo), ενώ η κορυφαία Macan Turbo θα «φορά» τον δανεισμένο από το Audi RS4 V6 μηχανικό σύνολο των 2,9 λίτρων.

Advertisement