Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην Rimac

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην Rimac

ΝΕΑ

Porsche: Υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής στην Rimac

ΝΕΑ

Η εμπειρία της Κροατικής εταιρείας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσελκύει την προσοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche ανέβασε το ποσοστό της στη Κροατική Rimac στο 15,5% ενισχύοντας τη μεταξύ τους συνεργασία για τα ηλεκτρικά μοντέλα του μέλλοντος.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Ιούνιο του 2018, η Porsche απέκτησε το 10% της Rimac, αφού η start-up εταιρεία είχε πλέον τεχνογνωσία στον τομέα της τεχνολογίας συσσωρευτών υψηλής τάσης αλλά και στους ηλεκτροκινητήρες που τοποθετούνταν σε υπερσύγχρονα σπορ αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Lutz Mesche, αντιπρόεδρος και CFO της Porsche, δήλωσε: «Η Porsche βρίσκεται στο πλευρό της Rimac καθώς εκείνη αναπτύσσεται εδώ και ένα χρόνο. Από πολύ νωρίς έγινε ξεκάθαρο για εμάς το ότι η Porsche και η Rimac μπορούν να μάθουν πολλά η μία από την άλλη. Έχουμε πειστεί για τον Mate Rimac και την εταιρεία του για αυτό και αυξήσαμε το ποσοστό μας και επεκτείναμε τη συνεργασία μας με αυτή στην τεχνολογία μπαταριών.»

Η εμπειρία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Rimac προσελκύει την προσοχή των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η Hyundai έχει επενδύσει επίσης με συμμετοχή στην Rimac και αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο σε συνεργασία με την εταιρεία.

Ο CEO της Rimac Mate Rimac ανέφερε ότι: «Ήταν ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην ιστορία μας το να κερδίσουμε την υποστήριξη της Porsche ως συνεργάτη. Το ότι η Porsche σήμερα ανεβάζει το μερίδιό της είναι η καλύτερη απόδειξη της καλής συνεργασίας μας και μια βάση για ακόμα στενότερη σχέση.»

Advertisement

Η Rimac πάντως αυτή την περίοδο η εταιρεία ετοιμάζει την έκδοση παραγωγής του C_Two που θα κυκλοφορήσει το 2020 με απόδοση 1.914 ίππων το οποίο θα αγγίζει τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 1,85 δευερόλεπτα!