Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche: Οι μισές πωλήσεις αφορούν υβριδικά plug in έως το 2025

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche: Οι μισές πωλήσεις αφορούν υβριδικά plug in έως το 2025

ΝΕΑ

Porsche: Οι μισές πωλήσεις αφορούν υβριδικά plug in έως το 2025

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ενθουσιώδη οδηγών που δεν θέλουν να βλέπουν τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να ξεθωριάζει, αλλά αν οι πεποιθήσεις της Porsche είναι αληθινές, το μέλλον της απόδοσης και των επιδόσεων θα μπορούσε πράγματι να είναι ήσυχο.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Βόρειας Αμερικής Klaus Zellner στο Λος Άντζελες, αποκάλυψε ότι οι υβριδικές τεχνολογίες έφεραν περισσότερους νέους αγοραστές στις εκθέσεις της Porsche από οποιοδήποτε άλλο νέο μοντέλο της εταιρείας.

Επιπλέον, ο Zellner δήλωσε ότι η Porsche αναμένει ότι το ήμισυ του παγκόσμιου όγκου πωλήσεών της θα προέρχεται από τα plug-in υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2025, κάτι πολύ πιο φιλόδοξο απ’ ότι οι άνθρωποι αναμένουν, δεδομένου ότι είναι λίγα μόλις χρόνια μακριά. Είναι επίσης πιο επιθετικό από τις εκτιμήσεις μελών της Porsche στην Audi, όπου το 25% των παγκόσμιων πωλήσεων αναμένεται να είναι υβριδικής ποικιλίας για την ίδια χρονική περίοδο.

Advertisement
Advertisement

Porsche-panamera-turbo-s-e-hybrid-tsiro-640

Για να γίνει αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι η Porsche θα πρέπει να προσφέρει περισσότερα plug-in υβριδικά μοντέλα. Σήμερα, τα Panamera και Cayenne είναι τα μόνα μοντέλα παραγωγής που διατίθενται με τέτοια τεχνολογία. Η Mission E θα είναι ένα ακόμη βήμα, αν και θα στηριχθεί αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια για να δώσει τα φώτα της. Όσο για άλλες υβριδικές προτάσεις, ο Zellner δεν είχε πολλά να πει, αλλά μίλησε για την απαίτηση ισχυρότερων πωλήσεων τέτοιου είδους οχημάτων.

Όπως τόνισε, η Porsche θα εργαστεί σε ένα σύστημα 800-volt ταχείας φόρτισης που μπορεί να λειτουργήσει έως 350 kW. Μια τέτοια ισχύς θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει το 80% της φόρτισης σε πακέτα μπαταριών μέσα σε 20 sec. Οι αντιπροσωπείες της Porsche θα χρησιμοποιήσουν τα συστήματα ταχείας φόρτισης, αλλά η εταιρεία θα επιδιώξει επίσης να αυξήσει τους εν λόγω σταθμούς ανεφοδιασμού σε μέρη όπως ξενοδοχεία και εστιατόρια. Υπάρχει επίσης το Electrify America της Volkswagen, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την υποδομή φόρτισης στις Η.Π.Α., στα επόμενα δέκα έτη.

Advertisement

Με άλλα λόγια, απολαύστε τους ήχους των επίπεδων 6κύλινδρων κινητήρων όσο μπορείτε. Αλλαγές έρχονται…