Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 930 με ιστορικά μοτέρ Formula 1 θα φτιάξει η Lanzante!

Ελλάδα 8:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 930 με ιστορικά μοτέρ Formula 1 θα φτιάξει η Lanzante!

ΝΕΑ

Porsche 930 με ιστορικά μοτέρ Formula 1 θα φτιάξει η Lanzante!

ΝΕΑ

Τα πλάνα της για την δημιουργία 11 Porsche 930 με κινητήρες TAG F1 που χρησιμοποιούσε η McLaren στα μονοθεσία της ανακοίνωσε η Lanzante, έπειτα από άδεια από την ίδια την βρετανική εταιρία. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

H σχέση της βρετανικής Lanzante Motorsport με την McLaren πηγαίνει πίσω πολλά χρόνια με τις δύο εταιρίες να μοιράζονται αγωνιστικές επιτυχίες και την Lanzante να ευθύνεται για την εξέλιξη των εκδόσεων για το δρόμο των McLaren P1 GT και P1 LM.

porsche-911-tag-mclaren-f1-640

Η βρετανική αγωνιστική εταιρία έχει ήδη φορέσει έναν κινητήρα TAG F1 σε μια άρτια ανακατασκευασμένη Porsche 930 την οποία και παρουσίασε στην Laguna Seca. Το θρυλικό turbo V6 μοτέρ των 1,5 λίτρων και 1.000 περίπου ίππων δίνει μια πραγματικά μυθική διάσταση στο όλο project, αφού όχι μόνο προέρχεται από το μαγικό κόσμο της Formula 1 της 10ετίας του 80, όχι μόνο έχει χρησιμοποιηθεί σε αγώνες, αλλά έχει κερδίσει και πολλούς από αυτούς!

Advertisement
Advertisement

porsche-911-tag-mclaren-f1-640-2

Η ανακοίνωση της Lanzante ήρθε μέσω του λογαριασμού της στο instagram, με τους Βρετανούς να αναφέρουν, ότι έπειτα και από άδεια από την McLaren Racing θα μπορέσουν να φτιάξουν άλλες 11 Porsche 930 με αυτά τα μοτέρ και όλες τις κατάλληλες τροποποιήσεις φυσικά.

porsche-911-tag-mclaren-f1-640-3

Advertisement

Από ό,τι καταλαβαίνουμε βάση και της πρώτης Porsche με μοτέρ F1 που έφτιαξε η Lanzante, κάθε μοντέλο θα συνοδεύεται και από τα απαραίτητα πιστοποιητικά αλλά και πλακέτες που αναφέρουν την ιστορία του κάθε κινητήρα αλλά και τις νίκες που έχει πάρει.

Προς το παρόν η τιμή για κάθε μία από αυτές τις 930 παραμένει άγνωστη, όμως κάτι μας λέει ότι μικρή σημασία θα έχει όταν έρθει η ώρα της διαθεσιμότητας. Άγνωστες σε αυτό το σημείο είναι και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου αλλά και οι απόδοση που θα έχει ο κινητήρας για να μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, στο νέο ρόλο που έχει αναλάβει.

Advertisement