Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 919 Hybrid Evo: Θα σπάσει το ρεκόρ στο Ρινγκ; (vid)

Ελλάδα 6:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 919 Hybrid Evo: Θα σπάσει το ρεκόρ στο Ρινγκ; (vid)

ΝΕΑ

Porsche 919 Hybrid Evo: Θα σπάσει το ρεκόρ στο Ρινγκ; (vid)

ΝΕΑ

Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου στην πίστα του Spa, η Porsche 919 Hybrid Evo επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς επόμενος στόχος είναι να ανατρέψει τον «στοιχειωμένο» χρόνο της Πράσινης Κόλασης, ο οποίος κρατάει από το 1983.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Ήδη η γερμανική εταιρεία ξεκίνησε τις πρώτες αναγνωριστικές βόλτες στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, με οδηγό τον νικητή του Le Mans, Timo Bernhard. Σύμφωνα με δηλώσεις θεατών, που βρέθηκαν επί τούτου στην πίστα, αλλά και των τεχνικών της Porsche, είναι πολύ πιθανόν ο χρόνος των 6:11.13, που είχε σημειώσει ο Stefan Bellof με τo αγωνιστικό πρωτότυπο 956C, να σπάσει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Porsche 919 Hybrid Evo, Porsche LMP Team

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο άγνωστος στους περισσότερους Misha Charoudin, έκανε τους υπολογισμούς του, έχοντας δεδομένα από το χρονόμετρο, αλλά και την επικοινωνία των κριτών με τους ανθρώπους της Porsche. Βάση αυτών, ο εκτιμώμενος χρόνος που υπό ιδανικές συνθήκες μπορεί να επιτευχθεί είναι κοντά στο 5:09.00, ένα πραγματικά εξωπραγματικό νούμερο. Ο Charoudin θεωρεί ότι ακόμα δεν έχει σπάσει το ρεκόρ, καθώς δεν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες. Αλλά όπως όλα δείχνουν, μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα υπάρχει κάτι νεώτερο.

Advertisement

porsche-956-c-and-919-hybrid-evo-at-the-nurburgring-chariatis-640

Χάρη στην ελευθερία που έχουν πλέον οι μηχανικοί της εταιρείας, η 919 Hybrid Evo διαθέτει μεγαλύτερο εμπρός διαχύτη και πίσω αεροτομή. Ο V4 κινητήρας των 2,0 λίτρων αποδίδει σχεδόν 720 ίππους, με το υβριδικό σύστημα να προσφέρει επιπλέον 440 ίππους. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με ένα συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 850 kg.

Advertisement

Δείτε το βίντεο: