Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 718 Cayman GT4 τον Ιούλιο με 420 ίππους

Ελλάδα 3:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Porsche 718 Cayman GT4 τον Ιούλιο με 420 ίππους

ΝΕΑ

Porsche 718 Cayman GT4 τον Ιούλιο με 420 ίππους

ΝΕΑ

Η Porsche 718 Cayman GT4 κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει το ντεμπούτο της στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο, αποτελώντας το κορυφαίο μοντέλο της σειράς.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με φήμες, η έκδοση Clubsport ιδανική για πίστα, θα χρησιμοποιήσει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,8 λίτρων αποδίδοντας 420 ίππους. Η Cayman GT4 θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο με εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Ωστόσο, προαιρετικά θα διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, στα τέλη του 2020. Μην περιμένετε ένα εσωτερικό σχεδόν εξίσου γυμνό με την αγωνιστική έκδοση, αλλά στοιχεία όπως το λεπτότερο γυαλί και λιγότερες πολυτελείς ανέσεις φέρεται να βοηθούν στην εξοικονόμηση σχεδόν 50 κιλών.

Οι κατασκοπευτικές λήψεις δίνουν ήδη μια πολύ καλή εικόνα για το πως θα δείχνει η 718 Cayman GT4. Σε σύγκριση με την ήδη επιθετική GTS, η GT4 έχει ακόμη μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός τμήμα, πιθανώς για τη διοχέτευση κρύου αέρα στα θερμαντικά σώματα του κινητήρα αλλά και τα φρένα. Μια σταθερή πτέρυγα κοσμεί όπως αναμενόταν την ουρά. Οι διπλές εξατμίσεις είναι ευρύτερες από εκείνες της GTS ενώ εκεί θα υπάρχει επίσης ένας μεγάλος διαχύτης. Η αγωνιστική έκδοση Clubsport χρησιμοποιεί σύνθετα υλικά από φυσικές ίνες για τις πόρτες και τα φτερά, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν αυτό το ελαφρύ υλικό θα βρίσκεται και στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Η Porsche εξελίσσει επίσης την 718 Boxster Spyder. Θα μοιράζεται όλα τα μηχανικά μέρη από την 718 Cayman GT4 εκτός από την οροφή που θα κρύβεται στο πίσω τμήμα. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πότε θα αποκαλυφθεί το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, συνήθως όμως η Porsche αποκαλύπτει τις παραλλαγές των Boxster και Cayman μαζί – όπως έγινε και με τις εκδόσεις GTS. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε επίσης να δούμε τη Spyder ακόμη και στο Goodwood Festival of Speed.

Advertisement
Advertisement