Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 718 Cayman GT4 RS με 500 ίππους

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 718 Cayman GT4 RS με 500 ίππους

ΝΕΑ

Porsche 718 Cayman GT4 RS με 500 ίππους

ΝΕΑ

Η Porsche ετοιμάζεται να επεκτείνει τη σειρά 718 Cayman και πέρα από την καυτή GT4. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει τη GT4 RS, πράγμα που σημαίνει ακόμα περισσότερη δύναμη στο ευκίνητο σπορ αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες τελευταία αναφέρουν πως η επερχόμενη GT4 RS θα προσεγγίσει σε απόδοση τους 500 ίππους. Αυτό είναι μια σημαντική αύξηση ισχύος σε σχέση πάντα με τα 420 άλογα τα οποία παράγει η “κανονική” GT4.

Σχετικό δημοσίευμα σημειώνει πως ο κινητήρας της RS θα έχει τα ίδια 4,0 λίτρα χωρητικότητας με την απλή GT4. Οι φήμες υπονοούν πως η GT4 RS θα χρησιμοποιήσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του ίδιου κινητήρα 4.0 λίτρων, οπότε αυτό έχει νόημα. Δεν έχουμε καμία ένδειξη ποιο κιβώτιο ταχυτήτων θα είναι διαθέσιμο. Στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας, η GT4 RS μοιάζει αρκετά με τη GT4. Το ακόμη ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο διαθέτει μια τεράστια πίσω πτέρυγα καθώς και άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα τα οποία υποδηλώνουν πρόσθετη ισχύ, όπως οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και των φρένων.

Advertisement
Advertisement

Ένα πράγμα που δεν θα αλλάξει αρκετά είναι η ανάρτηση. Η GT4 ήδη δανείζεται τις ρυθμίσεις και το set up από την 911 GT3. Ίσως βέβαια η Porsche κάνει την ανάρτηση ακόμη πιο σκληρή και ελαφρύτερη, δύο πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της δυναμικής και του χειρισμού του αυτοκινήτου. Δεν έχουμε ιδέα πότε η εταιρία θα αποκαλύψει τη θερμότερη 718 Cayman GT4 RS. Πληροφορίες όμως τη θέλουν να σκάει μύτη στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022. Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να μεταβάλει το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όσο για την τιμή, οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για 130.000 δολάρια, δηλαδή σχεδόν 120.000 ευρώ.