Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 597 Jagdwagen: Το σκληροτράχηλο 4X4 όχημα των Γερμανών

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 597 Jagdwagen: Το σκληροτράχηλο 4X4 όχημα των Γερμανών

ΝΕΑ

Porsche 597 Jagdwagen: Το σκληροτράχηλο 4X4 όχημα των Γερμανών

ΝΕΑ

Με την εμφάνισή της Cayenne το 2002 το ευρύ κοινό γνώρισε για πρώτη την ικανότητα της Porsche στην δημιουργία γρήγορων πολυτελών SUV. Υπήρξε όμως και μια εποχή που η Porsche ήταν πιο σκληροπυρηνική με τα εκτός δρόμου οχήματά της. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το εικονιζόμενο 597 Jagdwagen (σε ελεύθερη μετάφραση “καταδιωκτικό” αυτοκίνητο) ήταν η πρώτη σοβαρή απόπειρα της Porsche στις εκτός δρόμου αναζητήσεις της και δημιουργήθηκε έπειτα από σχετικό διαγωνισμό του γερμανικού στρατού.

porsche-597-jagdwagen-640-2

Το στρατιωτικό μοντέλο της Porsche έφερε αρχικά αερόψυκτο 4κύλινδρο boxer κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος προερχόταν από την 356 και ήταν τοποθετημένος στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια της εξέλιξής του η χωρητικότητα του μοτέρ ανέβηκε στα 1,6 λίτρα και οι 50 περίπου ίπποι που απέδιδε ήταν αρκετοί για μια τελική της τάξης των 100 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

porsche-597-jagdwagen-640

Ένα από τα στοιχεία που έκαναν το 597 Jagdwagen να ξεχωρίζει ήταν το μονοκόκ αμάξωμά του, από το οποίο απουσίαζαν οι πόρτες, κάτι που του έδινε τη δυνατότητα να επιπλέει και να κάνει σημαντικά ευκολότερο το πέρασμα ποταμών. Επίσης το 597 ξεχώριζε για το προηγμένο σύστημα επιλογής μεταξύ κίνησης στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς που μπορούσε να γίνει πολύ εύκολα.  Με μεταξόνιο μόλις 2.060 χλστ. το 597 μπορούσε να αναρριχηθεί με κλίσεις έως 65%, τη στιγμή που ο βάρος του ήταν κάτω από ένα τόνο.

Αν και παρήχθησαν 71 οχήματα το 597 Jagdwagen δεν αποτέλεσε την επιλογή του γερμανικού στρατού, ο οποίος τελικά προτίμησε ένα μοντέλο με παρόμοια χαρακτηριστικά της DKW, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους του.