Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Porsche 356 RSR: Ένα μοναδικό hot-rod

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Porsche 356 RSR: Ένα μοναδικό hot-rod

ΝΕΑ

Porsche 356 RSR: Ένα μοναδικό hot-rod

ΝΕΑ

H αμερικάνικη εταιρεία βελτιώσεων Emory Motorsports δημιούργησε ένα και μοναδικό μοντέλο, το 356 RSR, θέλοντας να τιμήσει την θρυλική Porsche 935 της δεκαετίας του ’70.

Advertisement
Advertisement

 

Σαν μοντέλο βάσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Rob Emory χρησιμοποίησε την Porsche 356B T5 Coupe του 1960, ενώ όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος, το όλο πρότζεκτ ξεκίνησε το 2012 και διήρκεσε πάνω από πέντε χρόνια. Βασικό χαρακτηριστικό του 356 RSR είναι η εκτενής χρήση αλουμινίου, που με τον παραδοσιακό χειρονακτικό τρόπο έχει πάρει τις ανάλογες φόρμες και σχήμα του κλασσικού αμαξώματος που ξέρουμε από τα μοντέλα της Porsche. Για την καλύτερη ροή του αέρα ο βελτιωτής έχει προσθέσει επιπλέον γρίλιες από ανοξείδωτο μέταλλο στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, όπως και εισαγωγές στο πίσω καπό. Επίσης αντί των κλασσικών γυάλινων επιφανειών, έχουν τοποθετηθεί κομμάτια από Plexiglas, ενώ μοναδικό είναι και το ματ επεξεργασίας μεταλλικό χρώμα Meteorite.

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το κέλυφος έχει τοποθετηθεί ένας boxer κινητήρας 2,4 λίτρων, ο οποίος βασίζεται στο ξηρού κάρτερ μοτέρ της 911 και με τις απαραίτητες τροποποιήσεις από τους μηχανικούς της Rothsport Racing, όπως την τοποθέτηση δύο turbo της Garrett και χειροποίητων intercoolers, αποδίδει 399 PS. Μάλιστα, χωρίς να είναι ακόμη ανακοινώσιμες οι τιμές των επιδόσεων, σίγουρα θα είναι εξαιρετικές, εάν αναλογιστούμε ότι το βάρος της 356 RSR δεν ξεπερνά τα 884 kg.

Advertisement

Όσο για το εσωτερικό, εκεί συναντάμε ρυθμιζόμενα πεντάλ, μπάκετ καθίσματα της MOMO με ζώνες έξι σημείων, όπως και τον απαραίτητο κλωβό ασφαλείας (roll cage).

Advertisement