Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι δυσκολεύει τους οδηγούς καινούργιων αυτοκινήτων;

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι δυσκολεύει τους οδηγούς καινούργιων αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Τι δυσκολεύει τους οδηγούς καινούργιων αυτοκινήτων;

ΝΕΑ

Μπορεί οι κατασκευαστές να υπόσχονται hich tech λύσεις και μοναδικές δυνατότητες διασύνδεσης αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα για τους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Όσο τα αυτοκίνητα γίνονται και πιο πολύπλοκα και με δεκάδες δυνατότητες διασύνδεσης, τόσο μεγαλώνουν και τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητα των χρηστών.

Κάτι που έγινε προφανές από την μεγάλη έρευνα της J.D. Power’s του 2021, η οποία αποκάλυψε ότι η σύνδεση με τα smartphones είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας νέος ιδιοκτήτης.

Η έρευνα αφορά τον αριθμό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί ανά 100 οχήματα κατά τις πρώτες 90 ημέρες της κατοχής ενός αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα στα τέσσερα προβλήματα που συναντούν οι νέοι ιδιοκτήτες σχετίζονται με τα συστήματα infotainment. Mάλιστα για πρώτη φορά από το 2011 το πιο σημαντικό θέμα δεν σχετιζόταν με τις φωνητικές εντολές.

Αντίθετα, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην φετινή έκθεση σχετίζονται με την λειτουργία και την συνδεσιμότητα των Αndroid Auto και Apple CarPlay. Tα προβλήματα μάλιστα έχουν ενταθεί με την αύξηση των ασύρματων συστημάτων.

Όπως επισημαίνει στα συμπεράσματά της η έρευνα, οι εταιρίες έχουν προσπαθήσει να ανταποκριθούν στην ασύρματη συνδεσιμότητα που απαιτούν οι πελάτες, όμως έχει δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη τεχνική πρόκληση τόσο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και για τις εταιρίες τεχνολογίας. Οι ιδιοκτήτες όμως δεν ενδιαφέρονται σε ποιον ανήκει η ευθύνη και τα βάζουν μόνο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

Η έρευνα βασίστηκε στη συμμετοχή 110.827 αγοραστών νέων αυτοκινήτων μέσα στο 2021. Η μελέτη περιλαμβάνει 223 ερωτήσεις οργανωμένες σε εννέα κατηγορίες οχημάτων: ψυχαγωγία, εξοπλισμός, χειριστήρια και οθόνες, εξωτερικό, υποβοήθηση οδηγού, εσωτερικό, κινητήρας, καθίσματα, οδηγική εμπειρία και κλιματισμός.

Η έκθεση καταλήγει ότι φέτος υπήρξαν πολλά παραδείγματα που τα smartphones δεν λειτουργούσαν όπως προβλεπόταν. Κάτι που μάλλον θα είναι η τάση για τα επόμενα χρόνια, μέχρι τελικά η ασύρματη τεχνογνωσία να φθάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το… διαφορετικό infotainment του Volkswagen Golf
Με αναβαθμισμένο infotainment το νέο Volvo XC60
Toyota Yaris με εξελιγμένο σύστημα Infotainment