Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολιτισμικός αυτοκινητικός θησαυρός στην Κούβα

Ελλάδα 7:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολιτισμικός αυτοκινητικός θησαυρός στην Κούβα

ΝΕΑ

Πολιτισμικός αυτοκινητικός θησαυρός στην Κούβα

ΝΕΑ

Το 2014 η κυβέρνηση της Κούβας κατάργησε ένα σύστημα που απαιτεί οι πολίτες να κατέχουν μια άδεια προκειμένου να μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, επίσης χαλάρωσε τους περιορισμούς στις εισαγωγές νέων αυτοκινήτων. Η φτώχεια όμως, φέρνει στην επιφάνεια ένα σπάνιο αρχαίο πολιτισμό αυτοκινήτων…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Περίπου τρεις φορές το μέγεθος της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης και με πληθυσμό έντεκα εκατομμύρια, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60.000 – πριν από το 1959 – αμερικανικά αυτοκίνητα τα οποία εξακολουθούν να εκτελούν διαδρομές στις κουβανικές οδούς.

Couba-cars-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Η πλειοψηφία των οχημάτων στην Κούβα τείνουν να εμπίπτουν σε πέντε κατηγορίες: Αμερικάνικα κλασικά, μη αυθεντικά αμερικάνικα κλασικά, ρωσικά αυτοκίνητα και φορτηγά, νεότερα κινέζικα, κορεατικά, ιαπωνικά, καθώς και ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, τα τελευταία αποτελούν το μικρότερο ποσοστό.

Οι Κουβανοί είναι υπερήφανοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, και ναι, το να διατηρήσουν ένα αμερικανικό αυτοκίνητο για 50 χρόνια ή περισσότερο, είναι ένα κατόρθωμα άξιο υπερηφάνειας. Οποιοδήποτε δεδομένο πάρκινγκ ή πλατεία στην Παλιά Αβάνα, σφύζει από Cadillac, Chevys, Buicks, λες και είσαι στο Ντιτρόιτ πριν από μισό αιώνα.

Couba-cars-tsiro-640-1

Advertisement

Οι περισσότερες από τις πιο όμορφες χρωμιωμένες convertibles, εξυπηρετούν κυρίως τουριστικούς σκοπούς, που αλλού, στα γραφικά σοκάκια αλλά και στις πλατείες, νύχτα και μέρα…

Couba-cars-tsiro-640-2

Advertisement